Mam tym razem problem z CSS. Zrobiłem grafikę tabele do swojej strony, tak radzili w internetach, żeby podzielić ją na małe fragmenty, aby mogła być elastyczna.
Mam trochę banalny problem.
Jest coś takiego.
Stronę mam podzieloną na pojemniki "div". Główny pojemnik, ten któ©y jednocześnie jest tłem wysœietla grafikę tak jak chcę. Niestety tabelka, która jest na nim(również w div już nie pokazuje obrazka, lecz pokazuje sam kolor).
Oto kod jednej ze stron. Każda ma taki sam schemat.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="UTF-8" /> <link href="../style_kaskadowe/instalator/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div class="itlo1"> <div class="blok_tresci"> <div class="tabela_duza"> <!-- Notacja 1. --> <form action="../index.php"> </form> <!-- Notacja 2. --> <form action="../konsola.php"> </form> <br /> </body> </html>
I css.
// Tło strony, które jest wyświetlane prawidłowo. .itlo1 { background-color: white; background-image: url('gradient_tlo.png'); background-repeat: repeat-x; background-attachment: fixed; background-position: bottom left; margin: 0 auto; } // tło tabelki, które jest wyświetlane niepoprawnie. .tabela_duza { position: relative; top: 20px; width: 750px; margin: 0 auto; background-color: rgb(234, 231, 215); background-image: url('gradient_tabelka.png'); background-repeat: repeat-x; background-attachment: fixed; background-position: bottom left; }
Kolor tabelki jest wyświetlany poprawnie. Problemem jest właśnie to, że nie wczytuje obrazka, chociaż jest wpisany poprawnie.
Mam też jeszcze inne pytanie.
Czy dałoby się w jakiś sposób zrobić tak, żeby do jednego stylu css zapakować kilka obrazków?
Chodzi o to, że chce zrobić coś takiego. Dodac 4 kąty, które są zaokrąglone i z fajną ramką, krawędzie górną, dolną i boczne, które powtarzałyby się repeat-x/y, a także środek, który powielałby się repeat-x.
Chodzi o to, że efekt ma być bardzo estetyczny, bo robię stronę hobbystyczną, a że rysowanie jest moją pasją od dziecka to chciałbym jakoś ładnie zrobić wygląd strony.
Z góry dziękuję za pomoc i poświecony czas.

Pozdrawiam!