Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Rozciągnięcie menu na całą szerokość strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kun8
Cześć
Mam problem mianowicie moje menu wygląda w tym momencie jak na zdjęciu numer 1 ,a chciałbym aby wyglądało jak na zdjęciu numer 2. Mogę to zrobić za pomocą po prostu zwiększenia rozmiaru tła menu w szerokości jednak wtedy na innej roździelczości (np. większej niż moja obrazek nie jest roźciągnięty do końców monitora). Tutaj kod z menu :

#menu‹
min-width: 100%
width:100%;
height:39px;
clear:both;
margin:auto;
position:relative;
padding:0px;
background:url(images/menu_bg.gif) no-repeat center;

#menu ul‹
list-style:none;padding:0 0 0 30px;margin:0px;display:block;

#menu ul li‹
list-style:none;display:inline;float:left;width:auto;padding:0px; font-size:15px; line-height:39px;

#menu ul li a‹
float:left;text-decoration:none;padding:0px 10px 0 30px; margin:0px;color:#fff;text-align:center;

#menu ul li a:hover‹
text-decoration:none;color: #fff; background:url(images/menu_bullet.gif) no-repeat left;padding:0px 10px 0 30px;

#menu ul li a.current‹
float:left;text-decoration:none;background:url(images/menu_bullet.gif) no-repeat left;padding:0px 10px 0 30px;color: #fff;margin:0px;
trueblue
A gdzie zdjęcia?
kun8
trueblue
menu_bg.gif pasek szerokości 1px, w css background:url(images/menu_bg.gif) repeat-x;
Chyba, że nie jest jednakowy na całej szerokości.
kun8
No niestety nie jest. Ale mam inny pomysł ,nie jest on zbyt profesjonalny ale rozciągnąłem sporo pasek i jest git niestety przez to na dole pojawił się dolny pasek do scrollowania w bok i przez to mogę widzieć ten pasek przesuwając. Da się jakoś wywalić ze strony ten dolny pasek do przesuwania strony ?
trueblue
A gdzie się różni?
Jeśli tylko zaokrąglenia, to można to zrobić w ogóle bez obrazka.
border-radius i background: linear-gradient

Jeśli pasek jest szerszy niż szerokość ekranu, to najzwyczajniej źle to zrobiłeś. Można to obejść ustawiając body {overflow-x:hidden;}, ale nie polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.