Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomóżcie ludzie dobrej woli!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nieświadomy
Uświadomcie mnie please, czy mogę przenieść istniejące forum na inny serwer wraz z obecną zawartością.

Zmiana serwera będzie konieczna, a nie chciałbym utracić obecnej zawartości.

Jeśli jest to możliwe, to please, pomóżcie.

Bóg zapłać, za wszelką odpowiedź sadsmiley02.gif
hwao
mozna ostanio byl taki temat w Skrypty -> Forum i tam ktos pytal jak to zrobic wiec opis jest
shima
Cytat(nieświadomy @ 2004-12-11 05:38:22)
Uświadomcie mnie please, czy mogę przenieść istniejące forum na inny serwer wraz z obecną zawartością.

Zmiana serwera będzie konieczna, a nie chciałbym utracić obecnej zawartości.

Jeśli jest to możliwe, to please, pomóżcie.

Bóg zapłać, za wszelką odpowiedź sadsmiley02.gif

Oprogramowanie i dane to nie wirtualne byty powołane do życia przez ducha danego komputera, wszystko da się przenieść, o ile nie jest uszkodzone.
ksiazeee
Jezeli forum dziala na bazie danych (nie wyobrazam sobie tego na pilkach tekstowych biggrin.gif) to mozesz eksportowac baze do pliku *.sql w phpMyAdminie biggrin.gif Potem musisz wyslac pilczek przez ftp na nowy serwer i musisz jakims monitorem mysql zrobic tak:

mysql -u nazwa_uzytkownika -h jakis.host.pl -p

Enter password: tu piszesz haslo

mysql>use jakas_baza;

mysql>source /home/nazwa_uzytkownika/baza.sql;

blelele, komunikaty ze sie udalo biggrin.gif (lub nie)

Sam niedawno tak robilem jak przenosilem strone na inny serwer biggrin.gif A pliki bazy to normaline przez ftp przenosisz.
nieświadomy
OK, dzięki za porady. Widzę, że ja chyba i tak sobie mogę nie poradzić...nic to, może wynajmę kogoś z Was do odpłatnego smile.gif umieszczenia mojego forum na innym serwerze. biggrin.gif

Forum dostałem w spadku, jestem adminem, ale po za podstawowym zarządzaniem forum nic nie umię.

Jest ktoś chętny? withstupidsmiley.gif
aleksander
np ja? zagadaj do mnie na gg, jabber albo maila to pogadamy smile.gif
Guest
OK o to mi chodziło. rolleyes.gif Jeszcze teraz tego nie mogę przenosić, ale w nabliższym czasie prawdopodobie tak i dam znać na priva.

Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.