Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Paginacja strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczalpi
Witam
Mam na stronie zrobioną paginację, ale chciałbym zmienić na tzw przyjazne urle. Paginacja działa jako "Poprzednia". Dopiero się zabieram i zrobione jest to na próbę.
Paginacja działa jak szukamy frazy bez polskich liter. Problem pojawia się gdy pojawią się litery typu "ĄŚĆŻŹ" i wywala mi błąd.
Nie wiem wczym jest problem. Może będziecie mieli na rozwiązanie.
Proszę o radę
Kod w htaccesie mam taki:
  1. RewriteRule ^noclegi-obiektowe,(.*),(.*).html$ szukaj.php?page=$1&pokaz=$2&przeszukaj=Szukaj

Kod php:
  1.  
  2.  
  3. // odnośnik na poprzednią stronę
  4. if($page != 1){
  5. echo('<a style="text-decoration:none" href="noclegi-obiektowe,'.$poprzenia.','.$pokaz.'.html">Poprzednia </a>');
  6. }
  7. // pętla for za pomocą której wyświetlamy odnośniki do poszczególnych stron
  8. for($i=max(1,$page-3); $i<=min($podstron,$page+3); $i++){
  9. echo(' <a style="text-decoration:none" class="pagerDB-next active" href="szukaj.php?page='.$i.'&pokaz='.$pokaz.'&przeszukaj=Szukaj"> '.$i.'</a> ');
  10. }
  11.  
  12. // odnośnik na następną stronę
  13. if($page != $podstron && $podstron > 0){
  14. echo('<a style="text-decoration:none" href="szukaj.php?page='.$nastepna.'&pokaz='.$pokaz.'&przeszukaj=Szukaj"> Następna</a>');
  15. }
Raito
Może tu coś znajdziesz
szczalpi
szukaDzięki, ale nie działa do końca.
Za pomocą $_GET['pokaz']; pobiera mi frazę z polskimi znakami. Jeżeli zamienię na bez ogonków już nie szuka.
Może jest coś takiego, aby ukryć polski znak a szukało z polskimi. No nie wiem.
Hmm, może podrzucicie jakiś pomysł.

Ewentualnie podam link :
Szuka

i nic.
jackraymund
Nie można w linku bezpośrednio wstawiać takich znaków. Trzeba je zakodować, a potem zdekodować.
http://php.net/manual/en/function.urlencode.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.