Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Nie udało się nawiązać połączenia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adi456
Witam

taki problem mam na jednym serwerze ciągle wyskakuje "Nie udało się nawiązać połączenia" trzeba odświerzyć pare razy i wskakuje aplikacja, admin serwera twierdzi że u niego jest wszystko ok, problem występuje w różnych regionach polski

i nie wiem czy problemu szukać po stronie komputerów na których jest odpalana aplikacja czy to problem serwera (według admina dość mocno obciążonego) ?

w jaki sposób moge się zbliżyć do problemu?
com
momencik czarodziej.gif musi spojrzeć w swoją kulę wink.gif a tak poważnie zapewne kod tej aplikacji napisany nie jest optymalnie, masz gdzieś wycieki pamięci itp ale bez kodu to my Ci nic nie wywróżymy smile.gif
adi456
tak zdecydowanie kod jest z najniższej półki ale czego mam szukać żeby śmigało?
Rysh
Pokaż fragment z połączeniem bazy danych.
com
nie znam przecież kodu tej strony to nie jestem wstanie Ci powiedzieć, np popraw linie 10 bo jest źle, zacznijmy od tego co napisał mój przedmówca, a tak wgl
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
adi456
połaczenie:
  1. $mysqli=mysqli_connect("1280.m.tld.pl",$username,$password,$database);

kodu jest od groma tak więc wklejanie i tak by się nie udało.

nie oczekuje odpowiedzi typu np popraw linie 10 bo jest źle, tylko wskazówek czego szukać? dlaczego taki problem występuje? przekroczone jakieś limity?
"masz gdzieś wycieki pamięci itp" jak szukać wycieku pamięci? itp to znaczy?

pytam bo nigdy nie zdażyło mi się żeby zamiast załadowanej strony otrzymywać "Nie udało się nawiązać połączenia"

serwer virtualny/współdzielony
SpiritCode
Może masz nałożone limity połączeń z kosmosu i przy większej ilości clientów zamyka Ci połączenie?
adi456
jest taka możliwość bo admin narzekał że niechce mnie bo mu za dużo zasobów czy czegoś tam zjadam, jakich konkretnie limitów szukać?

mysql - max_connections 128
fate
  1. var_dump(mysqli_error($mysqli));
adi456
string(0) ""
Rysh
W każdym zapytaniu korzystaj z or die; np.
  1. $query = mysqli_query($myConnection, $sqlCommand) or die (mysqli_error($myConnection));

Pozatym, skoro administrator mówił że zjadasz dużo zasobów pomyśl nad zmianą hostingu. Tym bardziej, jeśli to darmowy hosting, jeśli nie potrzebujesz lepszego pakietu.
adi456
tak zgadza się, hosting zmieniam na 100% - czekam jak mi światłowód odpalą

wszędzie w zapytaniach korzystam z
  1. or die(__FILE__ .': '. __LINE__.' - ' . mysqli_error($mysqli));
fate
Cytat(adi456 @ 31.12.2014, 13:42:57 ) *
tak zgadza się, hosting zmieniam na 100% - czekam jak mi światłowód odpalą

no to problem rozwiązany.
viking
Z tego ci widzę jesteś na kei. Nie dostajesz informacji o przekroczonych 5%? Musisz im naprawdę zdrowo jeździć po serwerze jeśli Cię nie chcą ;-)
adi456
serwer zmieniam ale chciałem chwilowo rozwiązać problem, serwer w kei tylko od gostka który ma podzielony na virtuale
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.