Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP]Wczytanie strony z innej oraz podział jej od określonego ciągu znaków.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BigBob
Witam mam następujący problem otóż wczytuję stronę z innej po adresie www i chciałbym następnie z wczytanej treści wychwycić słowa np "ala ma kota" i od tego momentu zapisać ciąg dalszy wraz z szukanym słowem w innej stronie. np.

strona wczytana
- test 1
- test 2
- test 3
- ala ma kota
- test 4
- test 5
- test 6

poniżej upragniony cel
strona 1
- test 1
- test 2
- test 3

strona 2

- ala ma kota
- test 4
- test 5
- test 6

Jestem raczkujący w php więc proszę o wyrozumiałość. Z góry dziękuję za pomoc.
SpiritCode
Chcesz zrobić w skrócie paginację jednego pliku?
BigBob
Cytat(SpiritCode @ 30.12.2014, 18:26:35 ) *
Chcesz zrobić w skrócie paginację jednego pliku?

Tak tylko jak to zrobić by dzieliło od słowa kluczowego w tekście ?
SpiritCode
strpos
To chyba jedyne czego Ci potrzeba

edit: przepraszam
jeszcze substr
BigBob
Dzięki o to mi chodziło smile.gif a wiesz może czy jest jakaś możliwość zapisu do pliku strony z co 24 godzinnym nadpisem pliku?? tak żeby automatycznie tworzył plik bez wchodzenia o tej godzinie na stronę i klikania np odśwież questionmark.gif Chciałbym przyspieszyć działanie strony niestety linki i tekst z strony kopiowanej są wrzucane ręcznie przez kogoś co utrudnia to, a wczytywanie takiej strony trwa z 3-6 sekund.
Dlatego chciałem np wczytać raz stronę automatycznie co 24h do pliku by później czytać z pliku na serwerze zamiast ładować z źródła strony. Masz jakiś pomysł na to ?
trueblue
A explode('ala ma kota',$tekst)?
Musiałbyś dołączać tą frazę na początku każdej strony powyżej pierwszej (jeśli chcesz zachować taką strukturę jak pokazałeś).

P.S. Jakby nie było wszystkie powyższe metody będą dobre dla tekstu nieformatowanego (plain text).
SpiritCode
BigBob Musiałbyś zapuścić to cronem wink.gif albo liczyć, ze ktoś wejdzie Ci o określonej godzinie i wtedy wywołać skrypt.
Albo zapisać w bazie ostatnie odświeżenie i sprawdzać czy minęło 24H ale wtedy istnieje prawdopodobieństwo, że stracisz kilka minut/godzin.
com
a co do powyższego posta jest możliwe musisz skorzystać z crona wink.gif

o SpiritCode mnie ubiegł biggrin.gif
BigBob
Cytat(SpiritCode @ 30.12.2014, 19:10:57 ) *
BigBob Musiałbyś zapuścić to cronem wink.gif albo liczyć, ze ktoś wejdzie Ci o określonej godzinie i wtedy wywołać skrypt.
Albo zapisać w bazie ostatnie odświeżenie i sprawdzać czy minęło 24H ale wtedy istnieje prawdopodobieństwo, że stracisz kilka minut/godzin.

Ok dzięki wszystkim za pomoc pokombinuję z tym cronem ew. z bazą danych.

Życzę wam wesołych świąt oraz szczęśliwego nowego roku santa.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.