Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Użytkownik zalogowany we wszystkich przeglądarkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jahonen
Mam serwer, na którym po zalogowaniu na mozilli użutkownik nie jest zalogowany w ie odpalając tą samą stronę. Czy możliwe jest (jeśli tak to proszę o odpowiedź jak) by użytkownik był zalogowany we wszystkich przeglądarkach odpalonych na komputerze nie używając ciasteczek. Z góry dziękuje
Rysh
Oczywiście że się da - rozpoznajesz IP i przypisujesz sesje do użytkownika, kwestia zabezpieczenia przed innymi komputerami w sieci.
SpiritCode
A może google userID? Wymaga analyticsa ale chyba to nie jest problem smile.gif Z tego co wiem moduł analyticsa implementowany na stronie pozwala przypisać unikatowe ID jednego użytkownika nawet jak korzysta z różnych urządzeń i tworzy różne sesje.

Zapoznaj się z tym, bo być może mogłem się wyrazić nie jasno ale myślę, że to rozwiązanie dal Ciebie smile.gif
rad11
Mozesz zapisac w bazie ze ktos jest zalogowany i poprzez to sprawdzac z tym ze wtedy uzytkownik bedzie mial status zalogowany dopoki nie wcisnie wyloguj. Powinno wtedy dzialac na wszystkich przegladarkach.
com
rad11 ale jak tak chcesz sprawdzić że ja to ja?
SpiritCode
rad11 pomysł jest dobry ale:
1. jak wspomniałeś wiecznie zalogowany wink.gif (mało kto wciska 'wyloguj')
2. nie zabezpieczy prze 'multi kontem'
rad11
No fakt smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.