pytanie, czy jeżeli w hover będzie inne tło (tzn odnośnik do innego obrazka) to zostanie to załadowane przy starcie strony, czy zacznie się ładować w trakcie najechania? Bo własnie dlatego chcę jQuery użyć, bym miał to załadowane na starcie.
Turson
2.01.2015, 08:21:32
Obrazek dla hover zostanie załadowany po najechaniu. Dlatego są czasem problemy z brakiem płynności zmienności obrazka i w takim wypadku należy załadować obrazek wcześniej
Spróbuj ewentualnie zmixować z background position tworząc sprite'a w takim razie, wyjaśnisz mi jak to jest ze korzystając z jQuery wszystkie obrazki załadowane beda wraz ze strona? Nie udalo mi sie znaleźć informacji na ten temat
bahh
2.01.2015, 15:20:20
trueblue - przyznam że pomysł wręcz rewelacyjny w tym cssie
fate - gdyby był background position + transition to płynnie z pozycji np 0 0 przechodziłoby na 100 0 co nie dałoby efektu przenikania a przesuwania
odnośnie jQuery, sam nie wiem, aczkolwiek ze 2 lata temu gdzieś miałem kod, w którym jQuery wczytywał obrazki podczas ładowania strony, stąd to moje pytanie było u góry
trueblue
2.01.2015, 15:29:13
bahh, nic w tym rewelacyjnego, mus kiedy nie możesz mieć jednego obrazka. Jeśli tylko jest to możliwe, trzymaj obydwie fazy w jednym obrazku/pliku.
P.S. A jeśli potrzebujesz tylko zmiany kolor<->czarno-białe, to wystarczy Ci jedna faza.
fate
2.01.2015, 20:03:11
bahh rozumiem, zgadywałem sam nie wypróbowywałem tego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.