Sporo rzeczy zrozumiałem, jednak im dalej brnę w naukę tego FW, rodzi się więcej pytań.
Oto one:
1. W którym katalogu mam trzymać obrazki? Dla mnie obrazki dzielą się na dwie kategorie:
a) związane z głównym designem, np. ikonka drukarki, która może być wykorzystywana dla kilku bundli, logo albo ikonka Facebooka

Myślę, że obrazki związane z punktem a) powinny znaleźć się w katalogu web/images/, natomiast te związane z punktem

Generalnie FW to nie interesuje, ale chcę na samym początku przyjąć dobre praktyki.
2. Jak informujecie FW o trasowaniu? Dajecie wszystkie informacje w pliku .yml, czy raczej używacie adnotacji, idąc na łatwiznę (bo chyba łatwiej wszystko utrzymać w kontrolerze)
3. Gdzie trzymacie kod HTML designu? Czyli ten kod, który odpowiada za pokazanie logo, stopki, bocznych menu - zakładając, że każdy bundle będzie wyświetlał tylko content. Myślę, że najlepiej stworzyć bundle o nazwie View - dobry pomysł? a może lepiej wgrać to do tego katalogu: app/Resources/views? Ale znowu słyszałem, że lepiej katalog app/ zostawić w spokoju
4. Jak wyłączyć logi? Wg mnie to obciąża FW