Jestem w trakcie pisania strony internetowej, w której chciałem umieścić formularz kontaktowy.
Został on wykonany w języku HTML oraz CSS. Zawiera też walidację napisaną w JS. Teraz pozostała mi
meta czyli kod PHP. Testując na serwerze kod się wykonuje bo wyświetla wiadomość "Wszystko ok", ale na
skrzynce pocztowej nic nie mam. W czym tkwi problem?? Poniżej zamieszczam część kodu index.html oraz mail.php
<div class='container'> <div class='sixteen columns form'> <form id="FormularzKontaktowy" action="mail.php" method="post"> <input type='text' name='name' placeholder='Imię oraz nazwisko'> <input type='text' name='email' placeholder='Twój adres e-mail'> <input type='submit' value='Wyślij wiadomość!'> </form> </div> </div> <script> $("#FormularzKontaktowy").validate({ rules: { name: "required", email: "required", message: "required", email: { required: true, email: true } }, messages: { name: "Uzupełnij to pole", message: "Nie wpisałeś treści wiadomości", email: { required: "Nie podałeś swojego adresu e-mail", email: "Błędny format adresu e-mail" } } }); </script>
<?php $to = 'gracz.anonimowy@gmail.com'; $subject = $_POST['name']; $message = $_POST['message']; $headers = 'From: ' . $_POST['email'] . "\r\n" . 'Content-type: text/html; charset=utf-8'; ?>