Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przekazanie COOKIE do klasy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d.stp
Mam osobny plik php, w którym jest klasa do obslugi czegoś tam. Gdy w metodzie tej klasy dam:

echo $_COOKIE['x'];

to nic nie pokazuje chociaż takie ciacho istnieje na 1000%. Mam session_start na początku klasy. O co może chodzić?

Klasa jest na 100% dobrze napisana (w sensie że nie wywala żadnych błędów), po prostu jak dam

if (isset($_COOKIE['x']))
//akcja

to nie spełni się ten warunek chociaż te ciacho jest bo zapisuje je w innym pliku na tej samej stronie...

tak samo jak dam $klasa->ciacho();

a w tej metodzie echo $_COOKIE['x']; to mi wyświetla te ciasto więc co tu jest grane kurka rurka
rad11
Probowales z setcookie?
d.stp
Mam w tym innym pliku

setcookie("x", $x, time() + (86400 * 30));

i tak jak mówie na 100% istnieje te ciacho i kiedy korzystam z metody w tej klasie to tak jakby znika sad.gif

przecież jak mam plik:

index.php w którym robię include pliku x.php, a w nim ustawiam te ciacho to próbując wyświetlić ciacho w pliku /x/y/a/z/b/c/q/23123/x/plik.php też powinno zadziałać bo przecież ciacho działa w obrębie domeny, a nie pliku...

edit.

wyczyściłem cały plik z klasą i dałem samo print_r($_COOKIE) i jak się okazuje nie ma tam tego ciacha więc o co tu chodzi?

edit.

coś chyba nie trybi ze względu na htaccess, przez który uprzyjaźniam sobie linki tylko jak to teraz zrobić...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.