Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przycisk
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Visus
Mam pewien problem, ponieważ chcę uzyskać przycisk na określonym tle, tyle, że nie potrafię dodać w nim napisu. Czyli np. chcę przycisk z tłem na którym jest powiedzmy pies i na nim napis Pies. W jaki sposób to zapisać? Co muszę dodać do posiadanaego kodu ?

1. <input type="image" src="obrazek.jpg" value"cos" />

Czy mam go jakos edytowac czy tylko cos dopisac? Pomocy, bo pomysly mi sie skonczyly...

Dodatkowo posiadam taki kod: Ale nie mogę zmienić koloru napisu zawartego w przycisku. Pomysł?

1. <form method="post" action="link">
  2. <input type="submit" name="submit" style="background-image: url(obrazek.jpg); width: xxpx; height: xxpx; border:0px solid;" value="xx">
  3. </form>

Chodzi o to, zeby zawartosc "value" byla nie czarna ale np. czerwona i z inna czcionka. Za pomoca font nie dziala, jak inaczej mozna by bylo to zmienic ?
Kshyhoo
Jaki to ma związek z PHP? Przenoszę. Dostosuj tytuł do zasad działu, żeby uniknąć zablokowania.
PrinceOfPersia
Cytat
Chodzi o to, zeby zawartosc "value" byla nie czarna ale np. czerwona i z inna czcionka. Za pomoca font nie dziala, jak inaczej mozna by bylo to zmienic ?

background-color: red; color: green
?
(na przykład)

Cytat
<input type="image" src="obrazek.jpg" value"cos" />

input type="image"? Co to robi? Przez chwilę pomyślałem, że to jakiś nowy typ w HTML5, którego nie znałem, ale Google pokazuje, że to jednak coś starego. Ale szczerze mówiąc nie wiem czy to potrzebne, skoro można background-image ustawić...

Visus
No ok, do koloru dotarłem sam, ale teraz nie mogę zmienić czcionki. Da się ją zmienić w przycisku ?
Kshyhoo
Cytat(Kshyhoo @ 21.02.2015, 08:02:18 ) *
Dostosuj tytuł do zasad działu, żeby uniknąć zablokowania.

A słowo ciałem się stało. Propozycja zmiany na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.