Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]okrągły div i tekst w nim
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
witam,
chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady?
b4rt3kk
Cytat(followc @ 23.02.2015, 16:03:31 ) *
witam,
chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady?

Zrób w środku diva, który będzie kwadratem wpisanym w to koło (okrągły div) i po problemie..
followc
W sumie to ja zamieszałem się sam ze sobą i kompletnie źle przedstawiłem swój problem. Wygląda to tak, że na środku strony mam obrazeczek, który jest ~okręgiem, a po jego lewej i prawej stronie wyświetlany jest tekst w rzędach. Żeby to fajnie wyglądało, chciałbym żeby linia tekstu odpowiednio po lewej i prawej stronie też była zaokrąglona. I to jest właśnie to na czym mi tu zależy;) Może da się zrobić jakimś prostym sposobem wyrównywanie tekstu do łuku?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.