Z góry informuję, że jestem tu nowy i jeśli źle umieściłem temat to proszę go przenieść i przepraszam za kłopot.
Mam drobny problem, gdyż - kiedy pragnąłem napisać prościutki wręcz skrypt logowania w php - powstało coś takiego:
if ($sql == 1) { $_SESSION['user'] = $login; $_SESSION['auth'] = TRUE; } else { }
Jak również stosowny formularz w pliku login.html, tabela `user` w bazie danych z polami `id` (auto_increment, not null, smallint 6), `login` (utf8_bin, not null, varchar 128) i `password` (utf8_bin, not null, varchar 128) z odpowiednimi wartościami. I gdy już przyszło co do czego, zapodałem dane do formularza i klikam zaloguj, wyskakuje błąd od mysql_error: 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM `user` WHERE `login` = '(tu wpisany login)' AND `password` = '(tu wpisane hasło zaszyfrowane przez md5)' at line 1 (jak również przycisk i "Pomyliłeś się..."). I tu moje pytanie, co robię nie tak? Dziękuję wszystkim za pomoc