Chodzi o to, że po wejściu na strone odlicza się nam 30 sekund na pierwsze pytanie które sie pokaze.
Odpowiadamy na nie i jesli nie skonczyl sie czas mozemy przejsc do nastepnego alb odczekac az czas sie skonczy.
Powinno zapisac odpowiedzi np do Sesji w PHP albo bazy (odpowiedzi wielokrotnego wyboru.) i przejsc do nastepnego pytania.
W sumie powinno być 10 takich pytan.
Na koncu porownac wyniki poprawne z baza i zliczyc punkty albo liczyc punkty od razu po przejsciu do nastepnego pytania zeby nie trzymac tego wszystkiego.
Zrobilem poki co takie cos:
if($_SESSION['numer'] <10) - licznik w sesji moich pytań { ?> <span id="sekundy"></span> <script type="text/javascript"> o = document.getElementById('sekundy') function odliczaj(o,sek) { o.innerHTML=sek if(sek > 0) { set = setTimeout(function(){odliczaj(o,--sek)},1e3) } if (sek == 0) { div = document.getElementById('hide'); div.style.display = 'block'; }} odliczaj(document.getElementById('sekundy'), 30) </script> <div id="hide" style="display:none;"> // tu chcialem dac : header("Location: index.php"); $_SESSION['numer']++; // aby po skonczeniu sie czasu przechodzilo do nastepnego pytania ale nie dziala wtedy nic. Java nie dziala. </div> <?php } else { //tu bym obliczyl wyniki zapisal do bazy wyszedl z ankiety. } ?>
Javy nie znam więc nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić.
Czy mogę wkomponować w tą funkcje Javy do odliczania czasu kod PHP. Tak aby mi wylosowal z bazy pytania i je pokazal, nastepnie przy koncu czasu zapisal odpowiedzi albo po nacisnieciu przyciska? W tym divie po zakonczeniu co pokazuje dziala tylko html..
Proszę o jakieś wskazówki i podpowiedzi.
AJAXA wolałbym nie wplątywać już tutaj jeśli nie trzeba.