Chodzi o to, że chcę wyświetlić tyle stron ile jest w bazie rekordów podzielone przez 10 (10 to ilość wyników na stronie). Druga sprawa chcę by zawsze mi pokazało pierwsze 3 strony , środek się zmienia (4 stron) oraz ostatnie 3 strony. Oczywiście, żeby to wykonać musi być warunek jeżeli w bazie jest powyżej 100 rekordów (10 wyników na stronę), bo tylko wtedy będzie to miało sens - prawda?
O to mój kod:
if($pages%10 != 0){ $pages = ($pages / 10) +1; }else{ $pages = $pages / 10; } $count_page = '10'; if(($pages - ((($pages*10)%10)/10))>1){ if($max >1 && $max <=10){ for($ix = 1; $ix < $max+1; $ix++){ if($ix == $page){ }else{ } } }else{ for($ix = 1; $ix < 11; $ix++){ if($ix == $page){ }else{ } } } if($page <= 11){ for($ix = 11; $ix <= $page+1; $ix++){ if($ix == $page){ }else{ } } if($max > $page+2){ } }else{ if($page!=$max){ if($page > $max-5){ for($ix = ($page-1); $ix<=$max; $ix++){ if($ix == $page){ }else{ } } }else{ for($ix = ($page-1); $ix <= ($page+1); $ix++){ if($ix == $page){ }else{ } } } }else{ } } }
Proszę o sugestie czy w dobrym kierunku brnę. Ponadto nie wiem czemu nie zaznacza mi ostatniej strony na której przełącza się.
.