Podczas wykonywania zapytania do bazy danych:
// Pobieranie użytkownika z bazy danych $pobierz = "SELECT ID, pozycja, imie, nazwisko, druzyna FROM uzytkownicy WHERE pozycja = 'PO' OR pozycja = 'ŚO' OR pozycja = 'LO' OR pozycja = 'S' ORDER BY ID DESC LIMIT 5"; { { // Sprawdzamy czy zawodnik posiada drużyne if (($wiersz[4]) == NULL) { $druzyna = "brak klubu"; <tr> <td class=\"pozycja1\">$wiersz[1]</td> <td class=\"pozycja2\"><a href=\"#\">$wiersz[2] $wiersz[3]</a></td> <td>Klub: <a href=\"#\">$druzyna</a></td> </tr> "); } else { $druzyna = "$wiersz[4]"; <tr> <td class=\"pozycja1\">$wiersz[1]</td> <td class=\"pozycja2\"><a href=\"#\">$wiersz[2] $wiersz[3]</a></td> <td>Klub: <a href=\"#\">$druzyna</a></td> </tr> "); } } } else { } // Zakończenie połączenia z bazą danych
Wyświetla się błąd o następującej treści:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/localhost/public_html/projekt/index.php on line 324
I tutaj moje pytanie, czy jest jakiś sposób aby te wszystkie OR pogrupować, (czytałem, że można zrobić to nawiasem, ale niestety to co próbowałem nie zadziałało. Sytuacja jest inna gdy jest tylko samo zapytanie WHERE i nie ma żadnego OR.