tzar
20.11.2015, 21:10:31
Mój skrypt, który pobiera content i dodaje go do BD, po paru chwilach i dadaniu od kilku do kilkudiesieciu rekordow wywala się i wyświetla:
Internal Server Error 500
W skrypcie mam ustawiene:
set_time_limit(0); brak .htaccess
Co może być powodem, że to się wywala ?
(w error_log nic nie widzę a na innym serwerze nie ma tego problemu)
Damonsson
20.11.2015, 22:17:10
co do set_time_limit()
Cytat
Warning
This function has no effect when PHP is running in safe mode. There is no workaround other than turning off safe mode or changing the time limit in the php.ini.
Więc podejrzewałbym to, ale musisz mieć i tak w logach informację co spowodowało 500, poszukaj dobrze.
tzar
22.11.2015, 19:41:33
Rzeczywiście coś było w logach i porblem napeawiany - już nie ma tego błęd 500, ale skrypt i tak się zatrzymuje po jakichś 1-3 minutach
Mam plik php.ini w etc/php5/apache2 oraz jakby osobno dla każdej domeny w: /var/www/vhosts/system/domena/etc
Rozumiem, że najważniejszy jest ten dla danej domeny ? (jak go skasuje - restart apache - to i tak wszystko działa, ale rozumiem, że wtedy korzysta z głównego) dobrze kombinuje ?
Tak czy inaczej coś powoduje zatrzymanie skryptu po pewnym czasie. Co oprócz set_time_limit i max_execution_time może mieć na to wpływ ?
Tomplus
22.11.2015, 22:08:23
sprawdź w ogóle co ci dodaje, sprawdź ten kontent, bo może problem leży nie po stronie twojego skryptu, a jakiegoś przekierowania strony którą pobierasz? czasami tworzy się zapętlenie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.