Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Foxserv - uaktualnienie php i problemy z mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wierus
Witam, pisze pierwszy w swym zyciu projekt z wykorzystaniem baz danych i php. Zdecydowalem sie zainstalowac pakiet foxserv i pracowac na localhoscie. Wystapily jednak pewne problemy i bylem zmuszony zrobic upgrade php z 4.0.5 na 4.3.9. Sam php dziala, jednak w przypadku odwolywania sie do bazy kaput!! Rowniez phpMyadmin zaczal wariowac. gdy otwieram swoja baze danych wypisuje mi, ze baza nie zawiera zadnych tablic (choc sa....bo mozna podejrzec ze pliki w katalogu data zawieraja informacje). Gdy probuje zalozyc nowa baze wyrzuca mi error. Zupelnie dziwny(postepuje podobnie jak poprzednio). Domyslam sie, ze zmiana php cos namieszala, jednak w zwiazku z moim slabym doswiadczeniem z tego typu rzeczami nie potrafie szybko znalezc problemu. Wersja apache 1.3.19 mysql 3.23.37 , phpMyAdmin 2.1.0 (wszystko pod win xp)
Z gory dziekuje za pomoc
strife
Witam,

A czy to koniecznie musi być Foxserv. , Ja pracuje na Krasnalu, teraz wyszła nowa wersją nawet z obsługą php 5 - Tyle ci mogę doradzić, co do aktualizacji to wydaje mi się że jest to kwestia podmienienia kilku plików, dokładnie ci nie powiem... moze inni...

[Link do Krasnala]

Pozdrawiam!
wierus
czy po sciagnieciu krasnala i jego instalacji duzo trzeba w nim recznie grzebac zanim rozpocznie sie prace?
strife
Nic... jedynie zainstalować i uruchomić i się cieszyć localhostem! Dużo zajmuje, jest w nim dużo rzeczy, mi mniej przydatnych, ale wartych zobaczenia.. smile.gif Zainstaluj i sam sprawdź. Według mnie jest to bardzo łatwe rozwiązanie, jeśli nie chce ci się nic konfigurować... smile.gif

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.