W formsie deklaracja CK Editora u mnie wyglada tak:
{ $builder ; }
I to dziala - jest formatowanie tekstu itd. Jednak chcialbym rozszerzyc mozliwosci edytora poprzez dodanie zewnetrznych pluginow i napotykam na opor ze strony skryptu.
W config.yml mam taka zawartosc odnosnie ivory:
ivory_ck_editor: configs: my_config: skin: ckeditor/skins/kama plugins: wordcount: path: "/ckeditor/plugins/wordcount/" filename: "plugin.js"
Jak widac, dolaczam dodatkowy plugin (znajduje sie on w katalogu /web/ckeditor/plugins/wordcount) oraz skorke (/web/ckeditor/skins/kama), ale to nie dziala.
Gdy skopiuje zawartosc katalogu skins do /web/bundles/ivoryckeditor/skins i w pliku konfiguracyjnym config.js (web/bundles/ivoryckeditor/config.js) dopisze linijke:
skorka jest widoczna w edytorze i dziala jak nalezy.
config.skin = 'kama';
Jednak gdy probuje dolaczyc zewnetrzny plugin z katalogu /web/bundles/ivoryckeditor/plugins i wywolac go z linii polecen Ivory CK Editora (config.js) w ten sposob:
config.extraPlugins = 'wordcount';
edytor znika mi z formularza. Konsola bledow w FF nie pokazuje niczego. Nie ma bledow, ale edytor nie dziala.
Podaje pelna zawartosc pliku config.js:
CKEDITOR.editorConfig = function( config ) { // config.language = 'fr'; // config.uiColor = '#AADC6E'; config.skin = 'kama'; //config.extraPlugins = 'locationmap,wordcount'; //config.locationMapPath = '../../images'; };
Ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem? Prosze o pomoc.