if ($_POST['dodaj'] == "Dodaj ogłoszenie"){ $error[1] = 'Ogłoszenie nie zostało dodane: W tytule znajduj± się niedozwolone znaki'; $errors++; } $error[1] = 'Ogłoszenie nie zostało dodane: W opisie znajduj± się niedozwolone znaki'; $errors++; } $error[1] = 'Ogłoszenie nie zostało dodane: Podany adres E-mail jest nieprawidłowy'; $errors++; }elseif($nr1 + $nr2 != $_POST['captcha']){ $error[1] = "Ogłoszenie nie zostało dodane: Zła odpowiedĽ na pytanie zabezpieczaj±ce"; $errors++; } else { //dalej { { $filetype=$_FILES['images']['type'][$key]; if (($filetype == 'image/pjpeg') || ($filetype == 'image/jpg') || ($filetype == 'image/jpeg') || ($filetype == 'image/JPG') || ($filetype == 'image/JPEG') || ($filetype == '')) { { $NewImageName = $t."_".$value; $uploaded = "img/".$NewImageName. $_FILES["images"][$key]; $znak = imagecreatefrompng('images/wodny.png'); $img = imagecreatefromjpeg($_FILES["images"]['tmp_name'][$key]); $plik_w = imagesx($img); $plik_h = imagesy($img); $znaczek_w = imagesx($znak); $znaczek_h = imagesy($znak); $od_x = $plik_w - $znaczek_w; $od_y = $plik_h - $znaczek_h; imagecopy($img, $znak, $od_x, $od_y, 0, 0, $znaczek_w, $znaczek_h); imagejpeg($img, $_FILES["images"]['tmp_name'][$key], 100); $MyImages[] = $NewImageName; } } if (($filetype == 'image/pjpeg') || ($filetype == 'image/jpg') || ($filetype == 'image/jpeg') || ($filetype == 'image/JPG') || ($filetype == 'image/JPEG') || ($filetype == '')) { { } $dodaj_do_bazy = "insert into ogloszenia set id_kat = '$_POST[id_ogloszenia]', tytul = '$_POST[tytul]', opis = '$_POST[opis]', zdjecia = '$ImageStr', data_dodania = NOW(), kontakt = '$d', cena = '$d'"; $error[2] = "Ogłoszenie zostało pomy¶lnie dodane"; $errors++; } else { $error[1] = "Ogłoszenie nie zostało dodane: Nie obsługiwany typ pliku"; $errors++; } } } } }
Otóż gdy dodam więcej niż jedno zdjęcie to funkcja inplode szaleje. Tzn zamiast
dodaje mi kilka rekordów w zależno¶ci od tego ile mam zdjęć dodanych. Czyli dodaj±c trzy zdjęcia dodaje mi trzy rekordy, dwa zdjęcia dwa rekordy etc.
zdjecie1.jpg|zdjecie2.jpg
W ostatnim rekordzie jest zawsze prawidłowa liczba zdjęć poł±czonych za pomoc± implode. Proszę o pomoc bo już mnie powoli krew zalewa. Co mam nie tak w kodzie.