Czy ktoś mógłby mi powiedzić dlaczego?? serwer Linux Red Hat nie chce mi wysyłać COOKIE. Gdzie go ugryść aby się słuchał.
Pomocy Z góry dziękuję
crash
10.01.2005, 17:21:32
A to serwery/dystrybucje wysyłają Cookie? Może napisz coś więcej, podaj jakiś kod albo coś...
UNIKAT
11.01.2005, 08:15:28
ok. sorki Sytuacja jest tego rodzaju na linuksie mam serwer Apache i php 4.3, działało to do jednej chwili gdy wywaliło prąd, a USP zwariował i padł całkiem niespodziewanie. Po włączenieu prądu cookie nie są przesyłane i nie wiem co go boli bo tylko cookie nie działają. Co najgorsze na win serwer2003 mam podobną konfiguracje - Apache i php 4.3 - i z tego kompa spokojnie działa pliki php przekopiowałem z windows na linuksa i powinno działać tak jak zawsze to robiłem i działało. TERAZ NIESTETY NIC?
SORY Z OSTATNIEJ CHWILI TO RACZEJ NIE SERWER. NIE MAM POJCIA CO JEST GRANE - NA JEDNYM SERWERZE O IP X.X.X.10 POD IE5.0 COOKIESÓW NIE WYSYŁA(ODBIERA), TA SAMA PRZEGLĄDARKA TO SAMO OKNO WPISANE IP X.X.X.100(SERW. WIN) COOKIE PRZESYŁA. DALEJ PRZEGLĄDARKA MOZILLA Z SERWERA O IP 10 WSZYSTKO DZIAŁA - NIC NIE ROZUMIEEEEEEM??%#^$?^&*%^
chYBA mi się mózg przegrzewa co z tym można zrobić zaraz będę bił koomputerrrrr.
może ktoś ma biały kaftanik :-)
POMOCY!!!!
dr_bonzo
11.01.2005, 09:29:49
Moze to wina explorera, sprawdz jeszcze wszystko na operze i ewentualnie przeinstaluj explorera.
UNIKAT
11.01.2005, 09:44:21
No niestety to się dzieje nie tylko z jednego kompa ale z wielu różnych sprawdzane nie tylko operą ale i przeglądarką pod nowell, ---- tylko explorer nie odpowiada nie wiem dlaczego, co gorsza z tego co widziałem po logach to w kilku przypadkach komuś tam w świecie udało się w między czasie zalogować ----- nic nie rozumiem.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tego po tym wszystkim bym się nie spodziewał. Każda historia ma swój heppy end - ta również. Mój błąd i to ogromny. W skryptach php zawarłem coś takiego
w wyniku czego uzyskałem żywotność ciasteczka - czas serwera+30minut. Natomiast w wyniku zwałki zasilania i nieoczekiwanego śmiertelnego zejścia UPS'a serwer zgłupiał i cofnął czas o około 32 minuty wzglądem czasu rzeczywistego. Teraz nie wiem tylko dlaczego Mozilla działała (), natomiast IE zachował się całkiem przyzwoicie i od razu po otrzymaniu przeterminowanego ciastka usuwał go. Wystarczyło przywrócić odpowiedni czas. CZYLI WNIOSEK Z TEGO TAKI SPRAWDZIĆ PODSTAWOWE PARAMETRY ŻYCIOWE SERWERA A DOPIERO POTEM WYKLINAĆ BEZDUSZNĄ I BEZROZUMNĄ MASZYN
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.