Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dołączanie własnych funkcji i klas
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Indeo
Mam pytanie. Jak dołączyć do php własne funkcje i klasy, których używam w wielu aplikacjach php i nie chcę mieć definicji jednej klasy w 20 katalogach, bo gubię się potem w wersjach? Jak potem inicjować te klasy?
Indeo
No tyle to ja wiem, ale można tak skonfigurować php (include_path) żeby sam includował pliki. Ale coś mi nie działa ....
crash
include_path wskazuje tylko skąd możesz dołączać pliki, sam tego nie zrobi, możesz użyc ewentualnie auto_prepend_file
kubatron
Noi chyba nie pomoże mu nic z tych odpowiedzi :] Chodzi najprawdopodobniej o wbudowanie funkcji własnych w php :] Sam jestem ciekawy czy jest taka możliwośc smile.gif No prawdopodobnie będzie trzeba liby napisac smile.gif
bela
Cytat(kubatron @ 2005-01-15 11:13:47)
Noi chyba nie pomoże mu nic z tych odpowiedzi :] Chodzi najprawdopodobniej o wbudowanie funkcji własnych w php :] Sam jestem ciekawy czy jest taka możliwośc smile.gif No prawdopodobnie będzie trzeba liby napisac smile.gif

oczywiście, hint: manual : zend api
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.