window.onload=function(){ document.getElementById('currencyChoice').onchange = function() { usdPrice = '<?=$kurs_dolara;?>'; gbpPrice = '<?=$kurs_funta;?>'; eurPrice = '<?=$kurs_euro;?>'; var currencyType = this.value; var currencyValue = 0.00; switch(currencyType) { case "us": currencyValue = usdPrice; break; case "euro": currencyValue = eurPrice; break; case "gbp": currencyValue = gbpPrice; break; case "pln": currencyValue = plnPrice; break; default: return; } document.getElementById('currencyValueInput').value = currencyValue; } } <input type="text" id="currencyValueInput"> <select id="currencyChoice"> </select>
Chciałbym , żeby od razu była podana wartość w PLN - nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem z default w switchu.
Kolejna rzecz chciałbym zrobić że jak wybiorę z innego selecta nazwijmy go id=wybor wartość 9 to wtedy pojawi mi się checkbox opcjonalnie zaznaczony którego można zaznaczać/odznaczać. Jeśli będzie zaznaczony doda mi wartość wysyłki.
Reasumując mam produkt o podanej cenie który sobie przeliczam na ceny w danej walucie w której sobie wybiorę w selecie. W innym selecie po wyborze wartości 9 ma pojawić się checkbox zaznaczony który dodaje do ceny np 10 zł.
cena = 'kwota wczytana'; //tu jeśli istnieje zaznaczony checkbox dodaje np te 10 zł. usdPrice = 'cena/<?=$kurs_dolara;?>'; gbpPrice = 'cena/<?=$kurs_funta;?>'; eurPrice = 'cena/<?=$kurs_euro;?>';