Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skalowanie strony w php w stosunku do HTML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Snikerss777
Witam,

Jestem nowy na forum i z góry przepraszam jeśli już taki temat się pojawił, ale nurtuje mnie ten problem, a nie mogę znalezc rozwiązania.

Robię stronę na zlecenie, a jako ze jest tam dużo więcej zabawy z frontendem niż z backgroundem to na początku robiłem zwykłe szablony HTML. Są one już praktycznie ukończone, więc stworzyłem nowy projekt w laravel'u i chciałem przenieść te gotowe szablony do widoków. Tu pojawia się problem ze wszystkie elementy HTML na stronie php są mniejsze niż na zwykłej stronie html.
Czy jest możliwość by kopiując kod html do strony php uniknąć tego skalowania?

Arcioch
Hej,

Pierwszy raz słyszę o jakimś skalowaniu. Czy możesz podać przykład - screen, kod html czy coś smile.gif
kayman
wyświetl źródło strony i zobacz czy przed kodem html (albo w kodzie) nie wyświetla się jakiś warning/znak/kod/cokolwiek
nospor
Kod php nic nie skaluje. Jak masz inne wielkosci znaczy ze masz tam cos jeszcze procz swojej tresci. Znajac zycie pewnie wlazyles ten swoj caly kod html w widok akcji a zapomniales o tym, ze przeciez Laravel generuja cala otoczke jeszcze wlacznie z jakims css.
Jak juz powiedziano zajrzyj w zrodlo strony a pewnie zobaczysz wiecej niz tylko swoj kod html

Cytat
zabawy z frontendem niż z backgroundem
I miejrze litosc - jak nie rozumiesz jakis slow to ich nie uzywaj.

przenosze
Snikerss777
Tez sie pierwszy raz z takim czymś spotkałem, ale jest widoczny problem i to nawet na najprostszej stronie np:

Zapiszcie sobie kod:

<html>
<head></head>
<body>
<h1>HAHAHAHHAHAHAHA</h1>
<h2>HAHAHAHHAHAHAHA</h2>
<h3>HAHAHAHHAHAHAHA</h3>
<h1>HAHAHAHHAHAHAHA</h1>
<h1>HAHAHAHHAHAHAHA</h1>
<h1>HAHAHAHHAHAHAHA</h1>
<h1>HAHAHAHHAHAHAHA</h1>
</body>
</html>

jako HTML a pózniej jako php. Na stronie HTML te headingi będą widocznie większe ...
viking
Przeglądarka nie widzi kodu PHP tylko efekt jego wykonania czyli HTML. Nie ma możliwości aby czymś się różnił. Albo masz jakąś wtyczkę która coś tu miesza, albo osadzasz CSS. Zobacz w konsoli co się wczytuje.
kapslokk
Jakiego edytora używasz i jakie kodowanie masz ustawione?
yta
Możliwe, że domyślny arkusz CSS ..

i mamy tam np:

1. h1 { font-size 100px; }

Ja bym dał tak w head:

1. <style type="text/css">
  2.  
  3. * { margin:0; padding: 0; }
  4. h1,h2,h3,h4,h5,h6,h7
  5. {
  6.  
  7. font-size: 0
  8. }
  9. </style>

Aby zresetować domyślne ustawienia i na nowo ustawić wartości elementów i sprawdzić czy teraz jest ok.

Nie mniej jakby ktoś w PHP ukrył jakiś JS czy CSS to byłby widoczny w przeglądarce.

Masz podgląd na żywo strony ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.