Gothicbezimienny
15.05.2016, 16:18:53
Witam zainstalowałem FOSUserBundle lecz y próbie stworzenia użytkownika w konsoli dostaje taka odpowiedź:
Fatal error: Call to undefined method AppBundle\Entity\User::setUsername() in C:\wamp\www\admin\vendor\friendsofsymfony\user-bundle\Util\UserManipulator.php on line 51
zapytanie wygląda tak: php app/console fos:user:create admin admin@gmail.com admin
Prawdopodobnie mam dobrze skonfigurowany FOS jesli chodzi o pliki routing, appkernel, security lub services, ogólnie przy starcie serwera wyświetla mi się panel logowania na serwerze. Na stronie niestety nie mogę przejść do funkcji register a przez konsole dostaje taki własnie błąd który przedstawiłem wyżej.
Proszę o jakaś pomoc.
Turson
15.05.2016, 16:55:48
FOSUserBundle wymaga, żebyś miał pole 'username' przypisane do użytkownika, a wiec musisz dodaj je do encji i stworzyć gettery/settery
Gothicbezimienny
15.05.2016, 17:59:40
dziękuje za naprowadzenie trochę się z tym pomęczyłem brakowało mi:
use FOS\UserBundle\Model\User as BaseUser;
/**
* User
*
* @ORM\Table(name="user")
* @ORM\Entity(repositoryClass="AppBundle\Repository\UserRepository")
*/
w pliku encji. Po dodaniu mogłem zaktualizować wszystkie pola do swojej bazy a następnie utworzyć użytkownika.
Pytanie mam jeszcze czy muszę mieć właśnie te wszystkie pola z FOSUser, czy mogę sam wybrać jakie? , pytam bo próbowałem sam zrobić swoje pola wraz z geterami i seterami ale ciągle nie wychodziło ;/
lukaskolista
23.05.2016, 07:44:14
Możesz dodawać swoje pola, byle byś dostarczył obsługę interface'u modelu użytkownika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.