Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]dodatek antiogame nie działa po użyciu iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
brychu
Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta.
Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry.
Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php.
Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa.
Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame?
Star
Nie wiem co to za dodatek ani jak on działa, ale może on np sprawdzać adres przeglądarki i jeśli odpalona jest gra to dopiero wtedy się uruchamiać. Ty natomiast odpalasz ją przez iframe więc adres nie ma nic wspólnego z ową grą. To oczywiście tylko teoria, jeśli istnieje jakaś dokumentacja dodatku, bądź jest on udostępniany na zasadzie open source to pobierz i ewentualnie zmień pod swoją witrynę.
No a jeśli program faktycznie wykorzystuje adres przeglądarki to możesz spróbować trochę go oszukać i w swoim programie, przy pomocy zmiennej get wrzucać coś w stylu ?urlGame=www.ogame.pl :-D
brychu
AntiGame - link do oficjalnej strony.

Ogame to gra przeglądarkowa. Dodatek instalowany jak każdy inny, do przeglądarki, zmienia lekko widok samej gry.

Bardzo możliwe, że jest tak jak mówisz. Jako, że jestem początkujący proszę o radę, jak mam tutaj użyć GET.
Bardzo mi zależy, ponieważ bez tego dodatku moja nakładka jest bezużyteczna. Gdyby działała korzystałoby z niej codziennie 20 osób.
LowiczakPL
Cytat(brychu @ 7.07.2016, 01:24:00 ) *
Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta.
Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry.
Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php.
Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa.
Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame?

Dodatki tego typu działają na DOMie a twój DOM jest w kosmosie więc moim zdaniem nie da rady, no chyba ze przerobisz nakładkę Anti.. wink.gif

PS. Jeśli ten Twój dodatek przerobisz na AJAXA to wtedy Antion będzie działał, tak sadzę.
brychu
Dzięki, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Wątek niestety do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.