Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Pobieranie plików z serwera (ftp) na serwer (ssh)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam, mam problem. Otóż dziś mi się kończy umowa na one.com i nie mogę opłacić strony bo nie zezwalają mi na użycie waluty euro. Mieszkam w Hiszpanii od ponad roku i nie chce płacić dodatkowo za transakcje że zmianą waluty, tym bardziej że płacąc za serwer w euro wychodzi taniej. Spytałem się czy mogą mi zmienić walutę, ale zaprzeczyli. Powiedzieli że będę musiał się na nowo zarejestrować w one.com. w związku z tym muszę zrobić kopię zapasową wszystkich plików. I tutaj pytanie czy da się do tego użyć mojego drugiego serwera vps aby on samodzielnie pobrał wszystkie pliki przez ftp? Jeżeli tak, to czego potrzebuje. Dziękuję za szybkie odpowiedzi
markuz
Najlepiej chyba w ten sposób:
Kod
screen -S kopia_ftp
cd ~
mkdir kopia_ftp
cd kopia_ftp
wget -r ftp://user:pass@server.com/
Ctrl+a
Ctrl+d

Tworzysz screena żeby działał w tle nawet jak wylogujesz się z serwera (jak masz dużo danych na FTP to może potrwać), tworzysz folder gdzie chcesz skopiować pliki i je pobierasz do tego folderu. Potem wychodzisz z screena i możesz zamknąć terminal. Po jakimś czasie możesz sprawdzić postęp pobierania za pomocą screen -r kopia_ftp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.