Cytat
To jest chyba jakaś grubsza akcja, która na razie mnie przerasta. Projekt dla którego piszę poprawki nie pokazuje wyechowanych wartości ani nic nie zwraca returnem. Tylko var_dumpy się wyświetlają na ekranie.
Próbuję dopisać kilka instrukcji, ale nic nie działa, tak jakby pół funkcjonalności php była nieaktywna. To wygląda tak jakby cudzysłowia ani apostrofy w kodzie nie były przetwarzane przez serwer.
echo ci nie wyswietla a var_dump tak?
A moze dlatego ze np.
$zm = '';
echp $zm; - nie da nic, bo zmienna nic nie ma
var_dump($zm); - da cos na ekranie bo var_dump nawet jak nic nie ma to wyswietla swoje rzeczy ?
Funkcje ci nie dzialaja i np. preg_match ci nie dziala? Moze dlatego ze nie znasz podstaw wyrazen i nie wiesz, ze poprawne wyrazenie musi sie zaczynac i konczyc tym samym, np '/asd/' - gdzie znak / jest znakiem ktory jest zarowno na poczatku i na koncu i to jest dopiero poporawne wyrazenie a nie tak jak masz ty ze samo 'asd'
Bledy ci sie nie wyswietlaja? Moze poprostu nie wlaczyles ich wyswietlania? A jak nie chcesz wyswietlac to moze sa logowane do pliku? Otwierasz php.ini i tam masz wszystko napisane co gdzie jest.
A moze bledy sa przechwytywane przez system w ktorym piszesz i to on zapisuje do swoich logow?
Apostrofy i cudzyslowia nie sa przetwarzane przez serwer? No prosze cie... Stworz wlasny plik na serwerze test.php i daj w nim
echo 'Widzisz mnie?';
echo "A mnie tez widzisz?";
i go sobie odpal a Twoje watpliwosci na temat apostrofow i cudzyslowi zostana rozwiane
Kolejna sprawa: a czemu bronisz posiadac uzytkownikowi znakow specjalnych w hasle? Czemu bronisz uzytkownikowi posiadania bezpiecznego hasla?
Co do loginu to zamiast szukac znakow specjalnych sprawdzaj czy posiada on znaki dozwolone. zazwyczaj sa to: a-zA-Z0-9_- i po sprawie. I poczytaj wpierw o wyrazeniach regularnych, w necie jest cala masa przykladow jak walidowac login na znaki ktore ci tu podalem. To sa naprawde proste sprawy - naucz sie ich a nie zwalaj winy na serwer.