szczrzcz
2.06.2017, 10:45:50
czy mogę obejść error SQL z zarezerwowanym słowem "order" dla nazwy Entity i tabeli?
Jeśli nie, to mam bardzo poważny problem bo nie wiem jak inaczej nazwać tabelę "order" (zamówienie). Purchase?
SQLSTATE[42000]: Syntax error OR access violation: 1064 You have an error IN your SQL syntax; CHECK the manual that corresponds TO your MySQL server version FOR the RIGHT syntax TO USE near 'order
'INSERT INTO ORDER (
viking
2.06.2017, 10:48:42
O jakim systemie mówisz? Bo wstawiłes błąd i tyle wiadomo.
nospor
2.06.2017, 10:50:00
@viking bo on mysli ze wszyscy sledza jego tematy

Nauczy sie korzystac z google
https://stackoverflow.com/questions/1127845...eld-named-order
szczrzcz
2.06.2017, 10:50:15
hę?
systemie? operacyjnym?
nospor
2.06.2017, 10:50:46
Nie, miales napisac: Symfony i Doctrine
szczrzcz
2.06.2017, 10:54:57
aha, racja. Myślałem, że to wspólny dla wszystkich RDBMS error
Cytat(nospor @ 2.06.2017, 11:50:46 )

A, to jeszcze inaczej.
Cytat(nospor @ 2.06.2017, 11:50:00 )

bez google bym nie wiedział, że error dotyczy zarezerwowanych słów
nospor
2.06.2017, 10:57:42
Nie dawaj wszystkim postom POMOGL jak leci...
Cytat
bez google bym nie wiedział, że error dotyczy zarezerwowanych słów
To jak juz wiedziales, ze to chodzi o slowa zarezerwowane, to trzeba bylo pogooglac jeszcze
szczrzcz
2.06.2017, 11:03:02
jak komuś chciało się wejść do mojego tematu i cokolwiek napisać to już traktuję to jako pomoc. A że macie taki kretyński (przepraszam) system na tym forum to nie mój problem. Powinno być tak, jak wszędzie. Jeśli klikam "POMÓGŁ" to nie zamieniam całego topica w jeden wielki świecący na żółto neon, tylko drobną ikonką na dole posta. Strach podziękować bo ludzie nie chcą wchodzić do ŻÓŁTYCH tematów, bo traktują go jak ROZWIĄZANY.
powinno być i rozwiązany i pomógł. (od razu widać, że to forum backendowców a nie frontendowców)
nospor
2.06.2017, 11:07:28
A jak to ma sie do tego ze dajesz wszystkim postom w temacie POMOGL bez zadnego ladu i skladu bo nie kumam?
szczrzcz
2.06.2017, 11:13:17
obaj mamy teraz ciekawsze rzeczy do roboty... ale znajdź mi posta którego kliknąłem POMÓGŁ a na to nie zasługiwał.
nospor
2.06.2017, 11:21:54
Znajde ci 3 w tym temacie:
Cytat
O jakim systemie mówisz? Bo wstawiłes błąd i tyle wiadomo.
Cytat
Nawet za to dales POMOGL
Cytat
Nie dawaj wszystkim postom POMOGL jak leci...
Walisz POMOGL jak popadnie. Nie na tym to polega. Zbedne POMOGL pousuwalem
szczrzcz
2.06.2017, 11:33:12
pierwsze racja
drugie było pomocne
trzecie zrobiłem na przekór
zbanuj mnie bo klikam pomógł.
nospor
2.06.2017, 11:34:12
Cytat
zbanuj mnie bo klikam pomógł.

widze nie mozna ciebie upomniec bys na przyszlosc wiedzial jak robic lub jak nie robic... rety, dzieci...
szczrzcz
2.06.2017, 11:38:18
ale chyba rozumiem o co ci chodzi. wg ciebie pomocny post to taki, który pomaga rozwiązać problem opisany bezpośrednio w pierwszym poście. a ja uważam za pomocny post każdy, który jest ... pomocny.
Cytat(nospor @ 2.06.2017, 12:34:12 )

widze nie mozna ciebie upomniec bys na przyszlosc wiedzial jak robic lub jak nie robic... rety, dzieci...

przecież śmieje się, to był sarkazm.
nospor
2.06.2017, 11:41:20
Cytat
przecież śmieje się, to był sarkazm.
Wybacz, w mojej szklanej kuli nie widzialem bys sie smial

Cytat
ale chyba rozumiem o co ci chodzi. wg ciebie pomocny post to taki, który pomaga rozwiązać problem opisany bezpośrednio w pierwszym poście. a ja uważam za pomocny post każdy, który jest ... pomocny.
Sam przyznalez ze 2 z 3 postow, ktore dales POMOGL nie byly pomocne

Oj, motasz sie w zzeznaniach panie kolego
szczrzcz
2.06.2017, 11:58:24
tu chyba chodzi o to, że w dzisiejszych internetach wszędzie trzeba coś kliknąć, trzeba zaznaczyć, że ma się opinię na każdy temat
LUBIĘ TO
POLUB
UP
DOWN
DZIĘKI
ikona_serce
ikona_buźka (jezu, pierwszy raz w życiu użyłem słowa buźka, fuj)
itd.
Na forum elektroda ludzie dostają punkty za "pomógł" i się bardzo cieszą z tych punktów. Chyba.
Przyzwyczajenie.
nospor
2.06.2017, 12:14:45
Idea POMOGL na tym forum jest prosta:
dajesz POMOGL
gdy temat jest zakonczony. Oznaczasz w ten sposob temat jako rozwiazany i inni nie musza juz do niego wchodzic - ale moga jak chca. Dajesz POMOGL osobom, ktore pomogly, a nie osobom, ktore o cos sie zapytaly lub opowiedzialy dowcip
szczrzcz
2.06.2017, 12:29:41
zła idea. Do wymiany w nowej wersji forum.
Niektórzy, którym zależy bardzo na liczbie "pomógł", a przecież są tacy którzy udzielają się bo z jakiegoś powodu chcą mieć tę liczbę większą, być może nie udzielali by się w długim, ciągnącym się wątku, jeśli widzą że autor olewa dotychczasowe pomocne posty. A niektórzy widząc żółty neon nie będą wchodzili do wątku.
Do wymiany.
Stack ma ten system ekstra pomyślany. Pomógł to pomógł, rozwiązany to rozwiązany. Śmieszny dowcip to UP, nieśmieszny DOWN.
nospor
2.06.2017, 12:33:31
Cytat
Niektórzy, którym zależy bardzo na liczbie "pomógł", a przecież są tacy którzy udzielają się bo z jakiegoś powodu chcą mieć tę liczbę większą, być może nie udzielali by się w długim, ciągnącym się wątku
Jak ktos pisze na forum tylko dla POMOGL i nie kuma idei, to moze juz sobie isc.
Cytat
Do wymiany w nowej wersji forum.
Wyslij mi wiadomosc gdy to nastapi. Chetnie zobacze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.