Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Czy deklaracja zmiennej na początku zakresu, do którego należy przyspiesza program w językach niekompilowanych?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gburhiphop
Chodzi mi to, że interpreter robi hoisting, czyli przenosi deklarację np zmiennej na początek zakresu, w którym ona jest, czyli np na początek funkcji, a więc jeśli my to zrobimy, to wyręczymy interpreter z hoistingu, a więc będzie miał "mniej do zrobienia", więc wykona nasz kod szybciej. Pytam, bo nie jestem pewny, ponieważ mogłem nie wziąć czegoś pod uwagę (nie znam się zbytnio na temacie interpretacji kodu, choć mnie to ciekawi). Ale "na pierwszy rzut oka" tak się wydaje

PS Jeśli miałby ktoś jakieś artykuły (najlepiej polskie) o działaniu interpreterów kodu PHP i javascript do polecenia, to bardzo chętnie je przeczytam smile.gif
nospor
Nawet jesli przyspiesza to w zyciu tego nie odczujesz.

Co nie zmienia faktu, ze zmienne zawsze nalezy deklarowac niezaleznie czy to przyspiesza czy nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.