AliArabcza
29.09.2017, 18:59:19
Witam, mam pytanie dotyczące tworzenia stron internetowych, ponieważ chcę zrobić stronę internetową dla własnej firmy i zastanawiam się czy:
Galerię, sklep czy tłumaczenie na inne języki tworzyć w bazie danych i jak to wygląda czy robić jako podstrony i bawić się w większą ilość kodu oraz chciałbym się dowiedzieć jak dobrze skonfigurować roundcubemail na systemie Windows 10 czy Linux Mint 18 bo na obydwu systemach po skonfigurowaniu pisze mi że nie można połączyć się ze serwerem.
Pozdrawiam.
markonix
30.09.2017, 00:31:48
Przy takim poziomie wiedzy branie się za sklep to chyba za głęboka woda (bo jeszcze stronę wizytówkę bym zrozumiał).
Oczywiście, że tłumaczenia się trzyma w bazie albo plikach, a nie robi osobne podstrony.
Roundcube to klient pocztowy, a nie serwer. Przy konfiguracji e-maila podajesz dane konta e-mail. To co podajesz w Roundcube to zwykle już połowa danych - login/adres i hasło.
AliArabcza
1.10.2017, 21:37:12
Cytat(markonix @ 30.09.2017, 01:31:48 )

Roundcube to klient pocztowy, a nie serwer. Przy konfiguracji e-maila podajesz dane konta e-mail. To co podajesz w Roundcube to zwykle już połowa danych - login/adres i hasło.
Z tego co mi wiadomo to jest także serwer do własnego skonfigurowania ale nie jestem do końca pewien, a nawet jeśli nie jest serwerem to poleca ktoś jakiś serwer poczty by można było go konfigurować samemu ?
mizii
5.10.2017, 12:06:35
no to zle wiesz Roundcube jest klientem pocztowym nie serwerem, co do serwera to dowolny obslugujacy imap/pop bedzie funkcjonowal z roundcube ja osobiscie korzystam z Exim
http://pl.docs.pld-linux.org/uslugi_exim.html
Wykup sobie hosting, tylko nie home (mocno odradzam dziadostwo), tam oddeleguj domenę, pocztę skonfigurujesz sobie bezpośrednio z panelu hostingowym, WordPress i inne zainstalujesz nawet z automatycznymi aktualizacjami i backupem.
Jak coś to pisz PW, pomogę za bardzo drobną opłatą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.