Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] przemieszczająca się pozycja bloku głównego
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
gielet
Witam,
zainstalowałem sobie na win10 wampserwer i pobrałem Zenda, wszystko działało idealnie i w sumie nadal działa tylko...
gdy wg instrukcji na stronie zenda napisałem moduł Album a następnie Blog zauważyłem pewien szczegół...
Chodzi o to że przechodząc ze strony głównej lub ze strony Blogu na stronę Album cały blok (logo, treść i stopka) przesuwają się minimalnie bo minimalnie ale to jest "upierdliwe".. chodzi o dosłownie parę px przesunięcia przez co gdy się przechodzi między stronami ten blok skacze w prawo i lewo o parę px..
wygląda to tak jakby margines od lewej strony (przykladowo 50px na stronie Home i Blog) zmieniał się na stronie Album do 55px.
Czy ktoś ma pomysł ocb, jeśli moja wypowiedz nie jest w stanie nakreślić wam mojego problemu to po pracy wrzucę 2 screeny które to zobrazują.
Z góry dzięki i pozdro.

Edit:
zdążyłem zrobić ssy więc może będzie lepszy podgląd na sprawę, ze względu że to naprawdę minimalna zmiana na tej stronie nie zobaczycie tego, musicie otworzyc screeny w nowych oknach na 100% i wtedy miedzy nimi skoczyć wink.gif

trzczy
W sumie to pytanie nie ma związku z zf, bo to jest kwestia css ;p
Analizowałeś marginesy i padding w developer tools przeglądarki?
gielet
nie analizowałem ale mordo z modułu Album robiłem już pod swoje potrzeby moduł Pracownicy zmieniając tylko tabele z danymi na inna + zmiany w nazwach do widoku itp i tam jest wszystko git, nic nie skacze więc nie wiem, css sam by się dynamicznie zmieniał? ale w zależności od czego, ilości danych w tabeli? nie wiem naprawdę gdyby to chodziło o css to i w module Pracownicy by się tabela rozjechała..
dodam jeszcze tylko że zanim napisałem ten post wywaliłem cały moduł Album i dosłownie kopiowałem tylko kod i wklejałem do plików i działało poprawnie ale po restarcie kompa wróciło do skakania...
PS. dzięki za zainteresowanie;)
trueblue
A nie chodzi o to, że na jeden stronie jest scrollbar, a na drugiej nie?
gielet
No i wszystko jasne biggrin.gif nie sądziłem że to może być takie proste.. facepalmxd.gif dodałem 5 albumów i teraz jest tak jak w pracownikach.
Wielkie dzięki mordeczko wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.