proszę o pomoc w dość prostej sprawie
Próbuje wykonać prosty koszyk koszyk sesyjny jeżeli mam tylko 1 <form> wszystko działa ale w przypadku zaistnienia na stronie np 2 for działa ale dla pierwszego formularza
to wywołuje w pętli (jest to lista produktów) w form próboeałem dodawać indywidualne ID ale nie wiem jak to później wywołać z pozycji Jquery
<?php $product_array = $db_handle->runQuery("SELECT * FROM koszyk ORDER BY id ASC"); foreach($product_array as $key=>$value){ ?> <form action="" id=""> <input type="hidden" name="action" value='add'> <input type="text" class="product-quantity" name="quantity" value="1" size="2" /> <input type="button" id="przycisk" value="dodaj do koszyka" /> </form> <?php } } ?>
po czym chce przesłać to ajax'em
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("#przycisk").click(function() { var formData = {action:""+$('input[name=action]').val(), quantity:""+$('input[name=quantity]').val(), code: ""+$('input[name=code]').val()}; //alert($('input[name=code]').val()); $.ajax({ url: "dokoszyka.php", type: "POST", data: formData, success: function(msg) { $("#kontener").text(msg); $("#shopping-cart").load("product-grid.php"); } }); }); }); </script>
Z góry dziękuje za pomoc