Posiadam 2 strony internetowe oparte na 1 "źródle", w którym są połączenia z bazą danych, wszystkie controllery itd. Mój problem polega na tym, że chcąc zmienić coś w komponencie odpowiadającym za np. stronę startową to zmieni mi się wszystkim dwóch stronach. Chciałem to rozdzielić robiąc inną funkcję i podmieniając to w routingu.
Z : 'main' => array(array(), array('_controller' => Controller\\PagesController::index'), array(), array(array('text', '/')), array(), array()),
Na: 'main' => array(array(), array('_controller' => Controller\\PagesController::index2'), array(), array(array('text', '/')), array(), array()),
Teraz moje 1 pytanie: Gdzie powinien znajdować się ten routing bo wydaje mi się, że jest on w trochę dziwnym miejscu. (stronka>var>cache> srcdebugprojecturlgenerator.php)
2 pytanie: Czy mój pomysł jest dobry czy da się to lepiej zrobić?
3 pytanie: Czy ten routing powstał w jakiś automatyczny sposób? Symfony przerobił sobie inne pliki, z których powstał ten? Czy da się to ręcznie napisać dla każdej z podstron?
Wstawiam cały plik z tym routingiem, który znalazłem:
<?php use Symfony\Component\Routing\RequestContext; use Symfony\Component\Routing\Exception\RouteNotFoundException; use Psr\Log\LoggerInterface; /** * This class has been auto-generated * by the Symfony Routing Component. */ class srcProdDebugProjectContainerUrlGenerator extends Symfony\Component\Routing\Generator\UrlGenerator { private $defaultLocale; public function __construct(RequestContext $context, LoggerInterface $logger = null, string $defaultLocale = null) { $this->context = $context; $this->logger = $logger; $this->defaultLocale = $defaultLocale; if (null === self::$declaredRoutes) { itd dla róźnych podstron.
Z góry dzięki za pomoc.