Mam w TaskController dwie metody w których generuje formularz wyszukiwarki, nad listą zadań.
Formularz generuje w dwóch metodach. showAll() i showAllFromCat()
Jedna z tych metod.
#[Route('/tasks', name: 'app_task_show_list')] public function showAll(): Response { $tasks = $this->taskRepository->findAll(); $formTaskSearch = $this->createForm(TaskSearchType::class, null, [ 'action' => $this->generateUrl('app_task_search'), 'method' => 'GET', ]); return $this->renderForm('task/list.html.twig', [ 'tasks' => $tasks, 'formTaskSearch' => $formTaskSearch ]); }
Obsługą wyszukiwarki zajmuje się inne metoda, chociaż nie wiem czy dobrze to obmyśliłem:
#[Route('/tasks/search/', name: 'app_task_search')] public function search(Request $request) { $search_phraze = $request->get('task_search')['title']; $search_in_description = $request->get('search_in_description'); $formTaskSearch = $this->createForm(TaskSearchType::class, null, [ 'action' => $this->generateUrl('app_task_search'), 'method' => 'GET', ]); $formTaskSearch->handleRequest($request); if ($formTaskSearch->isSubmitted() && $formTaskSearch->isValid()) { //tutaj już isSubmitted() zwraca false. $data = $formTaskSearch->getData(); } //wyszukuje bez walidacji $tasks = $this->taskRepository->findTasksFromRequest($request, $search_in_description); return $this->renderForm('task/list.html.twig', [ 'tasks' => $tasks'',
'header' => 'Szukaj: '.$search_phraze, 'search_phraze' => $search_phraze,//podstawiam wartości w formularzu. 'search_in_description' => $search_in_description, 'formTaskSearch' => $formTaskSearch ]); }
Nie można formularz obsługiwać w innej metodzie? Dlaczego to isSubmitted() zwraca false i co z tym zrobić?

Link do githuba z aplikacją: https://github.com/Lechu85/10_todo_app