Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie otwiera mi sie jedna strona
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
cineck
Witam smile.gif
Mam smieszne ale irytujace mnie pytanie, mam DSL`a jestem w sieci, i teraz za zadne skarby nie moge otworzyc strony www.chmurka.org wszystkim ona dziala a nam nie , nie wiem dlaczego , dziwna sprawa. Co moze byc tego przyczyna?questionmark.gif

PS. ta chmurka stoi na serwerze na DSLu ale nie moim smile.gif

Pozdro.
Strus
To chyba nie to forum, no ale próbowałeś go pingować ?

$ ping -c1 www.chmurka.org

Jeśli ping odpowie to znaczy że jest coś nie tak z serwerem DNS w Twojej sieci.

BTW, śmieszna ta chmurka, jest napisane powered by PLD a kodowanie windows...
pagolik
Cytat(Strus @ 2005-03-10 13:57:27)
To chyba nie to forum, no ale próbowałeś go pingować ?

$ ping -c1 www.chmurka.org

Jeśli ping odpowie to znaczy że jest coś nie tak z serwerem DNS w Twojej sieci.

BTW, śmieszna ta chmurka, jest napisane powered by PLD a kodowanie windows...

no wiec Cineck jest z mojej sieci, mi sie pytac nie chcialo ;P Pingowac probowalem i pingi nie dochodza. Admin tej strony mowil, ze u niego w ogole nie wykrywa poalczenia z naszego ip ...
kszychu
Pewnie macie proxy poustawiane i nieskonfigurowane. Ewentualnie admin ustawił przeźroczyste, szacunek za nadgorliwość.
pagolik
Cytat(kszychu @ 2005-03-10 16:18:40)
Pewnie macie proxy poustawiane i nieskonfigurowane. Ewentualnie admin ustawił przeźroczyste, szacunek za nadgorliwość.

proxy nie jest wlaczone... chyba, ze bylo wlaczone automatycznie na nowym firmware do d-link di-604. Pozatym kazda inna strona www dziala, tylko ta nie :< I to nie tylko tak u mnie... w sieci kolezanki tak samo nie dziala ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.