Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: *htaccess +wirtualna polska
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
sum
Witam mam taki problem potrzebuję żeby cześć mojej strony była chroniona hasłem.
Niestety gość którem u robie strone założył konto na wirtualnej polsce....
wie ktoś moze jak sie tam wstawia hasła tj twoży plik *.htpasswd?questionmark.gif
O dostepie przez ssh nie ma pewno co mażyć smile.gif smile.gif
Na normalnym ludzkim serwerze np webd jest elegancki panel x i wnim nie ma najmniejszych probblemów a tu mase jakiś kursów kreatorów cudów. Ja nie wiem jaki jest tego sens
cokolwiek tam znaleść jest ciężko... jak saię loguje to powinno być od razu napisane
ftp: xxxxxxx
port xxx
itd
a tam znalexienie nawet tak elementarnych informacji chwile trwa. Poradzcie coś
Dzięki!!
dr_bonzo
Utworz na swoim dysku plik ".htaccess" (ale nie za pomoca elplorera tylko np Windows Commandera) i skopiuj go ftp-em na serwer.
sum
Najpierw próbowąłem variablesami wyczytać jakie są ścieżki do mojego katalogu
na serwie i gdzie znajduje sie moj plik bym sobie mogł odpowiednie
sciezki popisac w htaccess ale jak wrzuciałem juz pliczki to
niestety :-( jaki sie okazało pliki .htaccess są traktowane jak zwykłe...exclamation.gif!?questionmark.gif tak dziady skonfirurowały serv szkoda gadać..... tylko czemu?questionmark.gif
Zresztą napisałem do WP odpowiedź jaką dostałem potwierdziała moje już odkrycie że niestety ale pliki
*.htpasswd *.htaccess nie są obsługiwane na naszym serwerze.

Nie polecam nikomu wirtualnej polski fajne serwery oferuje webd albo inne firmy z np panelem X
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.