Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Failed opening required...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kuziu
Witam, na wstępie zaznaczam, że siedze nad tym od wczoraj...

Zrobiłem ostatnio format'a i po ponownym zainstalowaniu server'a ... wrzucam pliki z backupu które działały na 100% a teraz nie działają :/

1. <?php
  2.  
  3. define('SMARTY_DIR', 'libs/'); 
  4. echo(file_exists(SMARTY_DIR . 'Smarty.class.php'));
  5. require(SMARTY_DIR . 'Smarty.class.php'); 
  6.  
  7. ?>

Kod
1
Fatal error: Failed opening required 'libs/Smarty.class.php' (include_path='') in config.php on line 17

Jak widać ... plik istnieje ... file_exists go wykrywa ... tylko dlaczego go nie może wciągnąć questionmark.gif

Drugie pytanie ...
Struktura jest taka
config.php
index.php -> includuje config.php

I zawsze jak był błąd w index.php to pokazywał że error w pliku index ... a teraz pokazuje tak jak by dołączył najpier kod a potem pokazuje numer linii ... bo w sumie to nie jest w 17 tylko w 7 a te 10 to linie config.php

Help me pls ... na jutro musze coś napisać a nie mam nerwów do wrzucania co chwile plików na server ... blink.gif
SongoQ
A co jest w config.php on line 17?
dr_bonzo
A sproboj dopisac korpke na poczatku sciezki (masz include_path='', i chyba z tym sa problemy).
Kuziu
Problem w tym że config.php mam mniej linii
  1. <?php
  2. $dbHost = 'localhost';
  3. $dbName = 'mysql';
  4. $dbUser = '***';
  5. $dbPass = '***';
  6.  
  7. $connection = mysql_connect($dbHost, $dbUser, $dbPass) or die(mysql_error());
  8. $db = mysql_select_db($dbName) or die(mysql_error());
  9.  
  10. $newsPerPage = 5;
  11.  
  12. $time = time();
  13. ?>

a index.php
  1. <?php
  2.  
  3. require 'config.php';
  4.  
  5. define('SMARTY_DIR', 'libs/'); 
  6. echo(file_exists(SMARTY_DIR . 'Smarty.class.php'));
  7. require(SMARTY_DIR . 'Smarty.class.php'); // PROBLEM JEST W TEJ LINII
  8.  
  9. $smarty = new Smarty;
  10. .
  11. .
  12. .
  13. ?>

I problem jest tam bo jak ją przesune niżej to podaje że w 18 linii ... w ogole nie wiem czemu ją podaje jako 17 ... i że niby jest w config.php jak to index.php ...

dr_bonzo ... kropke przed lib ? dopisałem tak ".libs/" i tak "./libs/" i nic nie dało =[
SongoQ
A jak zakomentujesz ob_start();?questionmark.gif (zgaduje)
Kuziu
Nic nie dało ... i przed formatem tez miałem ... zaraz wrzuce na serva sprawdze czy tam zadziała ...

No super na serverze działa ... to ja już nie wiem ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.