Mam formularz dodający klientów do bazy hotelu
<form method="POST" action="../dodawanie/wyslij_klienta.php"> <p> </p> <table> <tr><td>Imie Nazwisko/Nazwa Firmy*</td><td><input name="imie_nazwisko_firma" size="33"></td></tr> <tr><td>Adres*</td><td><input name="adres" size="33"></td></tr> <tr><td>Kod pocztowy*</td><td><input name="kod" size="33"></td></tr> <tr><td>Miasto*</td><td><input name="miasto" size="33"></td></tr> <tr><td>Województwo*</td><td><select name="wojewodztwo"> <p> </p> <p align="center"><input type="submit" value="Wy¶lij dane" > </font> <INPUT TYPE="reset" VALUE="Wyczy¶ć dane" > </table> </form>
znajduje sie tu dosc duzo pól, ale nastepny plik który znajduje sie poniżej wymaga wpisania takich pól:
Imie Nazwisko/Nazwa Firmy, data urodzenia, data przybycia, data wyjazdu, ilość dni w hotelu, cena za dobe, vat pobytu,
<?php if (!$conn) { } /*Obliczanie kwoty vat, kwotu brutto i netto*/ $_POST['Kwota_vat']=$_POST['cena_doba']*($_POST['vat_pobytu']/100); $_POST['Kwota_brutto']=$_POST['cena_doba']; $_POST['Kwota_netto']=$_POST['Kwota_brutto']-$_POST['Kwota_vat']; $query =pg_query(\"INSERT INTO klienci ( imie_nazwisko_firma, Adres, Kod_Pocztowy, Miasto, Wojewodztwo, Kraj, NIP, Tel_Fax, REGON_PESEL, Rodzaj_dokumentu, Uwagi, e_mail, Osoba_kon aktowa, Imiona_rodzicow, Data_urodzenia, Nr_pokoju, Status, Nr_rejestracyjny, Ma ka, Model, Data_przybycia, Data_wyjazdu, ilosc_dni, Sposob_zaplaty, cena_doba, v t_pobytu, PKWiU, Jednostka_miary, Nazwa, Kwota_vat, Kwota_BRUTTO, Kwota_NETTO) VALUES ( '\".$_POST['imie_nazwisko_firma'].\"', '\".$_POST['adres'].\"', '\".$_POST['kod'].\"', '\".$_POST['miasto'].\"', '\".$_POST['wojewodztwo'].\"', '\".$_POST['kraj'].\"', '\".$_POST['nip'].\"', '\".$_POST['telefon'].\"', '\".$_POST['regon_pesel'].\"', '\".$_POST['rodzaj_dokumentu'].\"', '\".$_POST['uwagi'].\"', '\".$_POST['e_mail'].\"', '\".$_POST['osoba_kontaktowa'].\"', '\".$_POST['imiona_rodzicow'].\"', '\".$_POST['data_urodzenia'].\"', '\".$_POST['nr_pokoju'].\"', 'Pobyt', '\".$_POST['nr_rejestracyjny'].\"', '\".$_POST['marka'].\"', '\".$_POST['model'].\"', '\".$_POST['data_przybycia'].\"', '\".$_POST['data_wyjazdu'].\"', '\".$_POST['ilosc_dni'].\"', '\".$_POST['sposob_zaplaty'].\"', '\".$_POST['cena_doba'].\"', '\".$_POST['vat_pobytu'].\"', '\".$_POST['pkwiu'].\"', 'Doba', 'Pobyt w hotelu', '\".$_POST['Kwota_vat'].\"', '\".$_POST['Kwota_brutto'].\"', '\".$_POST['Kwota_netto'].\"' )\"); { } ?>
jak powinien wygladac kod który bedzie mnie informował ze jakies pole nie zostało wypełnione z tych które powyżej wymieniłem a nie sypał mi błędy
i jezeli nie wpisze nic w te pole