mam taki skrypt
<html> <head> <TITLE> </TITLE> </head> <?php $zm = $_POST['zm'] ? $zm++ : 1; echo('<form method=\"post\" action=\"index.php\"><input type=\"hidden\" name=\"zm\" value=\"' . $zm . '\"><input type=\"submit\" value=\"Wyslij\"></form>'); ?> <br><br><br> <body> <p align=\"center\"> <b> <? for ($i=0;$i<mysql_num_rows($marki);$i++) { WHERE markaid={$marka[\"id\"]}\"); for ($j=0;$j<mysql_num_rows($modele);$j++) { } } ?> </b> <br><br><br><br> <?php #Pobiera aktualny stan systemu ?> <br><br> <?php if ($thread_id){ } ?> <?php ?> <br<br<br><br> <br<br<br><br> <p align=\"center\"> <input type=\"text\" name=\"\" value=\"\" /> </p> <br<br<br> <br<br<br> <P> <p align=\"center\"><FONT COLOR=\"blue\"><? echo (\"Marka lub model samochodu wyszukana w bazie.n\"); ?></FONT> </p> <p align=\"center\"><textarea name=\"wynik\" rows=\"10\" cols=\"fccggf\"></textarea> </P> </p> </p> </sub> </p> <sub> <FONT COLOR=\"ffggccc\"> <?php /** On-Line * authot: hwao * mail: hwao@bts.net.pl */ function OnLine( $strUrl = 'online.db', $strAction = 'show', $strUserOnline = \"10\" ) { $strUserIp = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; if( $strAction == 'online' ) { $i = 0; foreach( $arrFile As $strLine ) { if( $time >= ( $strUserTime - $strUserOnline ) ) { $i++; } } return $i; } if( $strAction == 'show' ) { { foreach( $arrFile AS $strLine ) { if( $strHost = @gethostbyaddr( $strIp ) ) // tu walek trzeba go poprawic { // Następna linijka jest odpowiedzialna za wyświetlanie Informacji // Możesz ja dowolnie modyfikować // $strIp -numer ip odwiedzającego strone // $strHost -host odwiedzjącego strone // $strTime -czas w sekundach od 1 stycznia 1970 } } } else { } } if( $strAction == 'count' ) { $strUpDate = FALSE; for( $i=0; $intLoop > $i; $i++ ) { if( $strIp == $strUserIp ) { if( $strTime >= ( $strUserTime - $strUserOnline ) ) { $arrFile[$i] = $strUserIp.'+'.$strUserTime; } $strUpDate = TRUE; } if( $strTime < ( $strUserTime - $strUserOnline ) ) { } } // print_r( $arrFile ); if( !$strUpDate ) // Jeżeli w danym pliku nie było danego IP to go dodaje { } else // Jeżeli podane IP znajdowało się w pliku aktualizuje time { // Usuniecie z pliku wszytkiego //print_r ( $arrFile ); // Zapis na nowo nowych danych } } } // chmod('./online.db', 0755); online( 'online.db', 'count' ); online( 'online.db', 'show' ); // chmod(\"/katalog/plik\", 0755); ?> </FONT> </body> </html>

Ptrzebuje do niego napisać okno w ktorym mozna wpisywac jakieś dane (marka , model) ,okno bedzie połączone z bazą i po znalezieniu (lub nie) danych w bazie , bedzie wyswietlać wynik w drugim oknie bez mozliwosci edycji. Do tej pory wiem jak zrobic by na stronie pokazywaly sie wszystkie dane z tabel ... (zalozenie jest takie ze muszą być dwie lub trzy tabele -- ja mam dwie -) ale teraz stoje w martwym miejscu szukalem na forum rozwiązania ... i znalazlem ale nie chodzi mi to tak jak potrzeba.
Prosze o pomoc.