Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak wyslac dane na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Juri
Sorry że zawrazam głowę takimi "pierdołkami" ale mam problem.
Jestem superpoczątkujący w php. Po prostu nie wiem jak otrzymac wynik napisanego skryptu. Zainstalowałem jakiś serwer, potem edytor. Napisałem w edytorze :

<?php echo ("Mam problem"); ?>

potem zapisałem jako nowy.php i otwieram i NIC!!!!!!!!!!

Prosze o szybką lecz bardzo jasną odpowiedź.
Dziękuję. Juri dry.gif
Seth
A ja prosze o zmiane tematu na odpowiadajacy pytaniu. Inaczej zostanie usuniety.
Spirit86
  1. <?
  2. echo 'Hello World';
  3. ?>
hwao
Na pewno dobrze nagrales serwer? nagraj jakis pakiet... cos mi to wyglada ze nie jest interpetowane przez php (czy w zrodle strony cos widac?)

Cytat
A ja prosze o zmiane tematu na odpowiadajacy pytaniu. Inaczej zostanie usuniety.

Popieram..
kszychu
Cytat(Juri @ 2005-04-14 14:22:34)
<? php echo ("Mam problem"); ?>

potem zapisałem jako nowy.php i otwieram i NIC!!!!!!!!!!

Zakładając, że serwer masz skonfigurowany do obsługi php (gdybyś nie miał, to wywaliło by ci ten kod na ekran), to nałożyły się tutaj dwie sprawy:
1. Wywaliło Ci błąd, bo nie rozpoczyna się <? php tylko <?php (bez spacji)
2. Nie wyświetliło Ci tego błędu, bo prawdopodobnie masz w php.ini ustawione display_errors = Off i błąd ten poleciał do logów apache'a.
Indianin
Tu raczej wogole nie ma servera .
Pigula
wrzuc ten plik do katalogu htdocs w katalogu apache (po innych twoich watkach wydaje mi sie ze tego serwera uzywasz) uruchom przegladarke i pisz localhost/nazwa_pliku.php jak masz dobrze zainstalowany i skonfigurowany serwer zadziala
Juri
THX wszystkim za pomoc

Pozdrawiam, Juri. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.