Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wybór serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Juri
Mam mały problem, a właściwie pytanie.
Jestem początkujący w php (ale znam już HTML JavaScript TurboPascal) i chciałbym programować także w tym języku. Jednak nie wiem jaki serwer wybrać.
Chodzi mi tu o serwer "prywatny" czyli z którego mogę korzystać bez podłączenia do sieci.

Chciałbym aby serwer posiadał takie opcje jak:

~ obsługę php (najlepiej także z obsółgą SQL(jeśli tak sie da))
~ koniecznie po polsku (może jakoś zniosę angielski)
~ łatwy w obsłudze

Jak ktoś zna taki serwer to proszę o podanie mi adresu strony gdzie moge taki ściągnąć.

A, i jeszcze jedno. NIe wiem jak przesłać dane na taki serwer.
Proszę o opis

Z góry dziękuję. Juri.
Gość_Janek
Może KRASNAL SERV?? LINK DO STRONY KRASNALA

Ja własnie z niego korzystam i wszystko jest ok. Ma wbudowane: Apache, php 5, MySQL i inne, takze wszystko co potrzeba.
SongoQ
Cytat
Jestem początkujący w php (ale znam już HTML JavaScript TurboPascal)

Troche znasz (hihi)

Polecam poczytac cos o C.
pillot
wiesz... pierwszy raz to instalowałem od razu Apache. miałem z tym sporo problemów, niewiele wiedziałem (i nadal więcej nie wiem niz wiem) ale jakoś poszło. teraz jest szybko co raz lepiej. warto na głębsze wody myślę.

dlatego zacznij od C (a jak pociągniesz, to i C++)
SongoQ
Jak znasz pascala na tyle dobrze zeby algorytmy przekladac na kod to nie bedzie takiego problemu, nowa skladnia i tyle.

A z tym C to wydaje mi sie ze warto.
Juri
hmm...
C?
Słyszałem że to dość skomplikowany język ale spróbóję.
Dzięki Pozdrawiam Juri
SongoQ
Jak znasz pascala na tyle dobrze zeby algorytmy przekladac na kod to nie bedzie takiego problemu, nowa skladnia i tyle.

A z tym C to wydaje mi sie ze warto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.