Juri
15.04.2005, 16:50:05
Mam mały problem, a właściwie pytanie.
Jestem początkujący w php (ale znam już HTML JavaScript TurboPascal) i chciałbym programować także w tym języku. Jednak nie wiem jaki serwer wybrać.
Chodzi mi tu o serwer "prywatny" czyli z którego mogę korzystać bez podłączenia do sieci.
Chciałbym aby serwer posiadał takie opcje jak:
~ obsługę php (najlepiej także z obsółgą SQL(jeśli tak sie da))
~ koniecznie po polsku (może jakoś zniosę angielski)
~ łatwy w obsłudze
Jak ktoś zna taki serwer to proszę o podanie mi adresu strony gdzie moge taki ściągnąć.
A, i jeszcze jedno. NIe wiem jak przesłać dane na taki serwer.
Proszę o opis
Z góry dziękuję. Juri.
Gość_Janek
15.04.2005, 17:03:25
Może KRASNAL SERV??
LINK DO STRONY KRASNALAJa własnie z niego korzystam i wszystko jest ok. Ma wbudowane: Apache, php 5, MySQL i inne, takze wszystko co potrzeba.
SongoQ
15.04.2005, 17:45:41
Cytat
Jestem początkujący w php (ale znam już HTML JavaScript TurboPascal)
Troche znasz (hihi)
Polecam poczytac cos o C.
pillot
15.04.2005, 18:29:51
wiesz... pierwszy raz to instalowałem od razu Apache. miałem z tym sporo problemów, niewiele wiedziałem (i nadal więcej nie wiem niz wiem) ale jakoś poszło. teraz jest szybko co raz lepiej. warto na głębsze wody myślę.
dlatego zacznij od C (a jak pociągniesz, to i C++)
SongoQ
15.04.2005, 18:50:04
Jak znasz pascala na tyle dobrze zeby algorytmy przekladac na kod to nie bedzie takiego problemu, nowa skladnia i tyle.
A z tym C to wydaje mi sie ze warto.
Juri
15.04.2005, 18:53:57
hmm...
C?
Słyszałem że to dość skomplikowany język ale spróbóję.
Dzięki Pozdrawiam Juri
SongoQ
15.04.2005, 18:55:14
Jak znasz pascala na tyle dobrze zeby algorytmy przekladac na kod to nie bedzie takiego problemu, nowa skladnia i tyle.
A z tym C to wydaje mi sie ze warto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.