A teraz opis mojego problemu:
Chcę napisać kod który zastępuje każdy znak innym znakiem a następnie zastąpiony łańcuch znaków przywraca do pierwotnej formy. Napisałem coś takiego lecz to nie działa tak jak nym chciał. Dopiro zaczynam swoję przygodę z php więc nie wiem czy obrałem dobre założenia ale skoro nie działa to pewnie nie

<? $lancuch=\"boczek\"; $co = array(\"a\", \"c\", \"e\", \"f\",\"h\", \"j\", \"l\", \"n\", \"p\", \"s\", \"w\", \"x\", \"z\", \"ż\", \"ł\", \"š\", \"v\", \"1\", \"3\", \"5\", \"7\", \"9\",\"b\", \"d\", \"f\", \"g\",\"i\", \"k\", \"m\", \"o\", \"r\", \"t\", \"u\", \"y\", \"q\", \"?\", \"ę\", \"o\", \"/\", \"2\", \"4\", \"6\", \"8\", \"0\"); $na = array(\"5\", \"7\", \"9\",\"b\", \"d\", \"f\", \"g\",\"i\", \"k\", \"m\", \"o\", \"r\", \"t\", \"u\", \"y\", \"q\", \"?\", \"ę\", \"o\", \"/\", \"2\", \"4\", \"6\", \"8\", \"0\",\"a\", \"c\", \"e\", \"f\",\"h\", \"j\", \"l\", \"n\", \"p\", \"s\", \"w\", \"x\", \"z\", \"ż\", \"ł\", \"š\", \"v\", \"1\", \"3\"); ?>
Postępowałem zgodnie ze wskazówkami z któregoś z postów dotyczącego podobnego zagadnienia