mój skrypt wyglada następująco:
<? include('funkcje_1.php'); $imie=$HTTP_POST_VARS['imie']; $nazwisko=$HTTP_POST_VARS['nazwisko']; $adres_od=$HTTP_POST_VARS['adres_od']; $temat=$HTTP_POST_VARS['temat']; $tresc=$HTTP_POST_VARS['tresc']; $adres_do='rickson_82@tlen.pl'; if(!$adres_od||!$temat||!$tresc) echo\"Wróć i wypełnij wszytskie pola formularza\"; else { if($email) { echo'<h4>Wiadomość wysłana. <br> Dziękujemy za zainteresownie...</h4>'; } else echo\"Nie wysłano wiadomości\"; } ?>
plik php. ini wyglada tak:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = dns.astral.lodz.pl
smtp_port = 25
; For Win32 only.
sendmail_from = NULL
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
;sendmail_path =DEFAULT_SENDMAIL_PATH
komunikat błędu jest następujący:
Warning: mail(): SMTP server response: 554 Error: no valid recipients in c:\appserv\www\mail.php on line 137
Nie wysłano wiadomości
"no valid recipients "- o ile moj angielski jest ok. to znaczy "nie aktualny odbiorca"
a przeciez $adres_do='rickson_82@tlen.pl' ten adres istnieje napewno bo to moja skrzynka i z niej korzystam.
Więc co tu jest nie tak, wczesniej miałem sytuacje ze funkcja mail() zwracaławartośc TRUE, niby wszystko było Ok ale zadne emaile nie docierały?

Slyszalem ze podobno jest potrzebny program do wysylania poczty, bo samo php nie wysyla emaili, czy to prawda?