Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wylogowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jarod
Mam problem. Wprowadziłem dodatkową kolumnę. Kiedy użytkownik loguje się do systemu,w tabeli logi zapisywana jest data i godzina zalogowania.
Chcę zrobić zapisywanie do tej tabeli datę i godzinę wylogowania. Mój skrypt wylogowania wygląda tak:
  1. <?php
  2. session_name(sofik);
  3.  
  4. header(&#092;"location: main.php\");
  5. ?>

Ale nie wiedz czy mogę przed session_unset(); dodać kod wykonujący zapytanie? Bo na 100% przed sesion_name i sesion_start(); nie może być kodu. Proszę o rade

Pozdrawiam
Ociu
Skoro nie wyciągasz danych z sesji, to możesz dodać rekord po zniszczeniu sesji.
Jarod
Cytat(Ociu @ 2005-05-01 13:25:13)
Skoro nie wyciągasz danych z sesji, to możesz dodać rekord po zniszczeniu sesji.

Problem w tym, że aby dodać rekord do tabeli muszę posłużyć się zmiennymi sesyjnymi - inaczej sobie nie wyobrażam użyteczności sesji. Muszę wiedzieć czyj czas wylogowania dodaje. Czy to będzie poprawnie:
  1. <?php
  2. session_name(sofik);
  3.  
  4. // Zapis date i czasu wylogowania do tabeli, korzystając ze zmiennych sesyjnych
  5.  
  6.  
  7. header(&#092;"location: main.php\");
  8. ?>

questionmark.gif

Gdzieś czytałem, że przed header nie może być kodu (chyba html) ale ni jestem pewien
Ociu
No to dajesz przed unset...

Cytat
Gdzieś czytałem, że przed header nie może być kodu (chyba html) ale ni jestem pewien

poszperaj w artykułach na wortalu.
vala
albo zerknij na ob_start() ob_flush()
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.