Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesja, czas a cookie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
inprogs
Mam pytanko, czy jak uzywam funkcji session_set_cookie_params ... czy uzytkownik ktory ma wylaczone ciastka, bedzie na nia wrazliwy ? tzn. Czy gdy ustawie czas sesji, to ten ktos bez ciastek jest tym ograniczeniem objęty ?
vala
co ma piernik do wiatraka?smile.gif
Wave
IMO tak, takich rzeczy nie robi się na ciasteczkach...
Pigula
funkcja ta odnosi sie wylacznie do ciasteczek wiec ogolnych ustawien sesji tym nie zmienisz.
pirat
to ja pytalem, yyy ;]

Powiedzmy ze mam ograniczenie 3 minut, po ktorych musi zniknac sesja, gdy user niaktywny, teraz jesli ktos nie akceptuje ciastek, zostanie tym ograniczeniem objety ? czy bedzie mogl byc nieaktywny do czasu domyslnego wygasniecia sesji ? Chodzi mi o to jak zmienic timelif-a dla ludzi ktorzy nie obsluguja ciastek....

nie chodzi mi o przechowywanie sesji do 3 minut, po zamknieciu przegladarki, tylko 3 minut nieaktywnosci. bo u userow bez ciastek automatczne zamkniecie przegladarki to zniszczenie sesji.
poprostu chce aby Ci ktorzy nie maja ciastek, gdy nie sa aktywni od 3 minut, sa automatycznie niszczeni

nie wiem czy kapujecie ;]

edit: no dobra to jaka funkcja odnosi sie do OGOLNYCH ZASAD SESJI, tego slwoa mi brakowalo ;]
Pigula
to chyba najlepiej zrobic w php.ini poczytaj w manualu moze sprobowac to ale nie jestem pewnien czy to oto Ci chodzi bo funkcja nie jest opisana smile.gif
pirat
msession_timeout

tego mi brakowalo dry.gif dzieki rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.