Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php i javascript
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
powker1
Mam problem ze skonstruowaniem skryptu. Chciałby zrobić coś takiego że po klikinęciuna link pojawia się mało okienko z jakimś tam info.. jednak php wyżuca mi błąd. Oto fragmęt kodu ==>

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. print strtr('<text5> <br> '.$row['skladniki'].' </text5> <br> <text5> Przepis : </text5> <text5> '.$row['opis'].' </text5> <br> 
  5. <text5> Punkty : </text5><text5>'.$row['punkty'].' </text5><text5> / </text5><text5>'.$row['ile'].' ==> </text5> 
  6.  
  7. <a href=\"javascript:displayWindow(\"$strona\",300,200)\"><text5> Zagłosuj</text5><a>
  8.  
  9. </td> </tr> </table> <hr> ', &#092;"xA5x8Cx8FxB9x9Cx9F\", \"xA1xA6xACxB1xB6xBC\");
  10.  
  11.  
  12. ?>

Chodzi dokładnie o te dwa znaki cudz.(..."$strona",300,2...) jeżeli daje pojędyńcze to wyżuca mi błąd, a jeżeli podwujne to adres docelowy kończy się na pierwszym , przez co hiperłącze jest bez sęsu blink.gif
dr_bonzo
  1. <?php
  2. print strtr('<text5> <br> '.$row['skladniki'].' </text5> <br> <text5> Przepis : </text5> <text5> '.$row['opis'].' </text5> <br> 
  3. <text5> Punkty : </text5><text5>'.$row['punkty'].' </text5><text5> / </text5><text5>'.$row['ile'].' ==> </text5> 
  4. <a href=\"javascript:displayWindow('$strona',300,200)\"><text5> Zagłosuj</text5><a>
  5. </td> </tr> </table> <hr> ', &#092;"xA5x8Cx8FxB9x9Cx9F\", \"xA1xA6xACxB1xB6xBC\");
  6. ?>

nie mozna po prostu dac wewnatrz "..." kolejnego " (ani w '....' : ') musisz je escapowac: \" i \'
(\'$strona\',300,200)
powker1
Dzięki wielkie. Nie wiedziałem tego withstupidsmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.