Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Php + co...? (java, gtk, python?)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Anu
Chodzi mi o stworzenie gry (online, multiplayer) w php (oczywiscie), ale zeby czesc byla "animowana". Bylby to rodzaj drugiej gry, wewnatrz tej pierwszej. Wiec, czy da sie cos takiego jak to:

http://www.mousebreaker.com/games/steeplechase/play.php

(to chyba najprostszy przyklad) zmienic tak, zeby gral nie tylko jeden gracz, ale na przyklad dwoch, i zeby program tej "wewnetrznej" gry korzystal z informacji o graczu ktore zawiera duza (czyli php). I zeby z kolei wynik (a najlepiej tez przebieg) gry w java mial wplyw na dalszy ciag w php (po wyjsciu z javy). Czy jest mozliwa taka komunikacja miedzy tymi jezykami?
Pigula
kiedys byl taki watek
link
-------------------
z tego co pamietam bylo jeszcze kilka innych watkow, wiec szukaj smile.gif
Anu
Wiem, juz szukalam smile.gif oczywiscie czeka mnie praca u podstaw, ale zastanawiam sie w ktora strone isc najpierw... na razie mam opanowany html winksmiley.jpg poza tym, ze nienawidze ramek! mad.gif Mam nadzieje ze z php jakos sobie poradze w nastepnej kolejnosci, tylko ze jeszcze cos chce dodac zeby byly elementy animacji... wiec myslalam o javie, ale wszyscy mowia ze trudna worriedsmiley.gif chociaz mi sie wydawalo ze nie. Ale pewnie wszyscy maja racje blink.gif
Pigula
chyba do animacji w tym przywadku bylby flash, tak jest na stronie ktora podales kiedys nawet czytalem jakas ksiazke o laczeniu flasha i php ale nie pamietam tytulu ale za to pamietam ze niezbyt przypadla mi do gustu laugh.gif jak przypomne sobie to napisze tytul i sam ocenisz czy ci sie przyda
Anu
Znalazlam takie cos, moze komus sie przyda:

komunikacja miedzy php i flashem

ale mozna tez polaczyc wszystko co wyzej wymienilam? Co do samej idei gry, na razie znam tylko mechanizmy tworzenia sie spoleczenstw, poniewaz studiuje etnologie rolleyes.gif chociaz, jesli okaza sie etnocentrykami, to moga nie nawiazac dialogu aaevil.gif

Acha - a czy to w ogole dobrze, jesli laczy sie tyle sposobow kodowania? Czy lepiej zrobic tak, zeby byl tylko html i php, a reszty jak najmniej bo inaczej przegladarka zglupieje? Czy to nie ma znaczenia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.