Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kod źródłowy php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Rebel
Istnieje jakis sposob na zobaczenie kodu zrodlowego strony php z zewnatrz? Wiem ze istnieje sposob na takie cos ale wewnetrznie. Napisalem cos takiego:
<?php
show_source('cos/tam.php);
?>
To dziala, jezeli chodzi o pliki na tym samym serwerze, ale chodzi mi o pliki na innych serwerach. Czy takie cos jest mozliwe? Jezeli tak to prosze o odpowiednia funkcje!
dr_bonzo
Nie jest to mozliwe, bo skrypt zostanie najpierw wykonany a dopiero jego wyniki przeslane do twojego skyptu otwierajacego go.
rebelkk
to szkoda...
L_Devil
a czy nie można przypadkiem połączyć się przez ftp (o ile znasz login/haslo), ściągnąć plik i wyświetlić jego sourca? Chyba coś takiego byłoby możliwe....
revyag
Jakby kolega mógł tak zrobić to by nie pytał jak wyświetlić kod php przy pomocy php snitch.gif
Poza tym rozwiązanie ze ściągniem przez ftp jest bez sensu. Dlaczego ? Bo przecież jak znasz login i hasło to możesz normalnie sobie plik ściągnąć i go podejrzeć a nie bawić się w to z poziomu php snitch.gif
whiteman
Z tego co wiem, to takie działanie nazywa się kradzieżą ...

Mogłoby być śmiesznie gdyby każdy mógł sobie wejść na dowolną stronę i zobaczyć kod wykonywany po stronie serwera - zawód programisty php / webmastera nie miałby żadnego sensu ....
hwao
Cytat(whiteman @ 2005-05-23 16:38:57)
Mogłoby być śmiesznie gdyby każdy mógł sobie wejść na dowolną stronę i zobaczyć kod wykonywany po stronie serwera - zawód programisty php / webmastera nie miałby żadnego sensu ....

ehe smile.gif pisanie w htmlu/css/js nie ma sensu?smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.